|

AK Parti’de 2019 hazırlığı

AK Parti, bir yandan 18 Ağustos’taki 6’ncı Olağan Kongresine hazırlanırken, bir yandan da yerel seçimlere yönelik çalışmalara odaklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2018 Pazar
Güncelleme: 02:16 - 29/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Oy kaybının sebeplerini detaylarıyla analiz eden AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere bu yönde raporlar hazırlıyor.
Oy kaybının sebeplerini detaylarıyla analiz eden AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere bu yönde raporlar hazırlıyor.

24 Haziran’da 1 Kasım seçimlerine göre oy kaybedilen yerleri ve oy kaybının sebeplerini detaylarıyla analiz eden AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere bu yönde raporlar hazırlıyor. Yerel seçimlerde güçlü bir sonuç elde etmek için Erdoğan’ın, özellikle kadın ve genç seçmen profilleri üzerinde çalışılması talimatı verdiği öğrenildi.

EKSİKLER DÜZELTİLECEK

AK Parti’de 24 Haziran’ın detaylı fotoğrafının çekildiği raporlardan birine Kadın Kolları Başkanlığı imza attı. Yapılan anketlerle ortaya çıkan sonuçların önümüzdeki hafta Erdoğan’a sunulması bekleniyor. Anket çalışmalarının yanısıra seçim kampanyalarından meydanlardaki söylemlere kadar tüm unsurlar göz önüne alınarak yapılan analizler incelenerek hatalı bulunan parçalar düzeltilip sandığa öyle gidilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti teşkilatına, “Seçimlere 7 ay kaldı. Milletimizin verdiği mesajları doğru şekilde almazsak ve eksiklerimizi düzeltmeden sandığa gidersek, bu bize yakışmaz” mesajı verdiği bildirildi.

RAPORLAR GELİYOR

Erdoğan, teşkilatlardan gelecek raporlara göre 2019 Mart’ı için kimlerin göreve devam edeceğine karar verecek. Meclis’in tatile girmesiyle bölgelerine dönmeye başlayan milletvekilleri ise yerel seçim çalışmalarını yürütmeye başlayacak. Diğer yandan, 18 Ağustos’taki kongre için ise çalışmalar tamamlanmak üzere. Hafta başında yapılan MYK toplantısına Andy-Ar araştırma şirketinin sahibi Faruk Acar da katılmıştı. 24 Haziran seçimleriyle birlikte AK Parti’nin kampanyalarında görev alan Faruk Acar’ın, kongreye yönelik hazırlamış olduğu çalışmalara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve partililere sunum yaptığı öğrenildi.

#AK Parti
#Seçim
6 yıl önce