|

AK Partili vekil hedefti

Şanlıurfa’da yakalanan 4 teröristin, ilçede askeri ve emniyet görevlileri ile AK Partili yöneticilere yönelik eylem planladığı ortaya çıktı. PKK’lıların, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a suikast hazırlığında olduğu açıklandı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:55 - 29/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İbrahim Halil Yıldız
İbrahim Halil Yıldız

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde önceki gün yakalanan terör örgütü PKK/KCK üyesi 4 teröristin, ilçede askeri ve emniyet görevlileri ile AK Partili yöneticilere yönelik eylem planladığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlüklerinin müşterek çalışmaları sonucu operasyonun düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Olayla ilgili yapılan aramalarda şahıslarla birlikte suikast olayında kullanılacağı değerlendirilen silahlar ve susturucu ele geçirilmiştir”

SUİKAST DÜZENLEYECEKLERDİ

Suriye’den kaçak yollarla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine girdikleri belirlenen teröristlerin ilk hedefinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın olduğu belirlendi. Teröristlerin kaldığı evde yapılan aramada, bir adet tabanca, bir adet susturucu, bir adet kaleşnikof, 420 gram plastik patlayıcı, bir adet pompalı tüfek, 12 metre kablo, 2 adet roket başlığı, 2 telsiz, 24 adet elektrikliye çevrilmiş kapsül, bir adet avometre, silahlara ait şarjör ve mermiler, saldırı hazırlığında kullanılacak 8 adet pil, elektrik ve şeffaf bantlar, kullanma kılavuzu ele geçirildi.

#AK Parti
#İbrahim Halil Yıldız
#PKK
7 yıl önce