|

AK Parti'nin İzmir adayı Zeybekci seçim çalışmalarına başlıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Nihat Zeybekci, perşembe günü İzmir’e gelerek çeşitli temaslarda bulunacak ve AK Parti İzmir il binasında miting yapacak.

Yeni Şafak
00:28 - 28/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:40 - 28/11/2018 Çarşamba
IHA
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Nihat Zeybekci
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Nihat Zeybekci

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir adayını Nihat Zeybekci olarak açıklamasının ardından Zeybekci seçim bölgesi olan İzmir'de yarın ilk mitingini yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Nihat Zeybekci, seçim bölgesi İzmir’e perşembe günü gelecek. Seçim çalışmalarını resmen başlatacak olan Zeybekci için coşkulu bir karşılama yapılacak.


İlk mitingini yapacak

Çeşitli temaslarda bulunacak olan Zeybekci’nin AK Parti İzmir il binasının önünde geniş katılımlı bir miting yapacağı da öğrenildi.

Nihat Zeybekci kimdir?

Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961 tarihinde Denizli'de doğdu.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.

İş yaşamına özel sektörde başlayarak, Turkuaz Tekstil'i kurdu.

Denizli Platform Sözcülüğü, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Denizli Belediye Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

24. Dönemde AK Parti Denizli Milletvekili seçilen Zeybekçi, 61, 62, 63 ve 65. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı.

Nihat Zeybekçi. çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmekte olup evli, dört çocuk babasıdır.

#İzmir
#Nihat Zeybekci
5 yıl önce