|

Akbulut saatleriyle yaşıyor

İki gözünü kaybettikten sonra setlerde iş bulamayan Deniz Akbulut'un şimdilerde tek geçim kaynağı bir ajansın 'Akbulut Saatleri' adı altında sattığı saatlerden elde edilen gelirin küçük bir bölümü.

Yeni Şafak
01:00 - 19/11/2003 Çarşamba
Güncelleme: 11:56 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Ferdi Tayfur'dan Selami Şahin'e, Cüneyt Arkın'dan İbrahim Tatlıses'e birçok ünlü ile başrol paylaşan Deniz Akbulut, 7 yıl önce geçirdiği zehirlenme yüzünden iki gözünü de kaybedince, hayat onun için çekilmez bir hale gelmiş. Evinin kirasını bile ödemekte zorlanan Akbulut'un tek geliri bir ajansın, Akbulut'un fotoğraflarını kullanarak ürettiği duvar saatlerinden sanatçıya ayırdığı küçük bir pay. Akbulut'un en büyük hayali ise sanatçı arkadaşlarının da bulunduğu bir jübile gecesi yapabilmek. 13 yaşında Nejat Uygur Tiyatrosu'nda sanat hayatına başlayan Akbulut, daha sonra mankenlik ve fotomodellik yaparak ismini sanat camiasında duyurmaya başlamış. 1980 yılında tiyatroya devam ederken birkaç film teklifi alan Akbulut, teklifleri değerlendirerek ardı ardına 4 filmde oynamış. Ün, para şöhret film teklifleri derken bir gün zehirlenme sonucu iki gözünü de kaybeden Akbulut'un hayatı birden bire değişmiş. Başına gelen bu talihsiz olayın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen karanlığa alışamadığını söyleyen sanatçı, artık kirasını bile ödeyemez durumda. Birikimini tükettiğini anlatan Akbulut, "Sigortam da yok" diyor ve ekliyor: "Kültür Bakanı Erkan Mumcu'dan çalışabileceğim bir iş ya da emeklilik istiyorum".

DİZİLERDE OYNAYABİLİRİM

Deniz Akbulut, ilk filmlerini Cüneyt Arkın ile yapmış. Daha sonra Ferdi Tayfur, İbrahim Tatlıses, Gökhan Güney, Bulut Aras gibi birçok sanatçıyla aynı seti paylaşan Akbulut, yeniden oyunculuk yapmak istiyor. Film setlerine büyük bir özlem duyduğunu ifade eden Akbulut, dizilerde kendisine göre bir rolde oynamayı çok istiyor. Akbulut, "Görmeyen bir kadın rolünü benden daha doğal kim oynayabilir ki" diyor.

  • SEVDA ALKAN


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce