|

Alevileri seçimden seçime hatırlıyorlar

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Ankara 1. bölge milletvekili adayları Ali İhsan Arslan ve Barış Aydın, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı'nı ziyaret etti. Yaklaşık üç saat süren toplantıda Ünal, Arslan ve Aydın, alevi dedeleri başta olmak üzere, ozanları dinledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:08 - 28/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Toplantı sonrası Yeni Şafak'a konuşan Tükmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, CHP ve HDP'nin Alevileri 5 yıldan 5 yıla hatırladığını söyledi. “Alevi yurttaşlar sağduyulu kişiler” diyen Özdemir, “Beş yıldan beş yıla CHP'nin ve HDP'nin Alevi yurttaşları hatırlamasını Alevi yurttaşlar kabullenemiyor. Seçim yaklaşınca Alevi yurttaşların kendilerindenmiş gibi bir algı operasyonu ile Türkiye'ye bu şekilde mesaj vermeleri Alevi yurttaşları son derece rahatsız ediyor. Hiçbir Alevi yurttaş sol partilerin emir eri değildir” dedi.



OY DA VERİR DESTEKLER DE


Özdemir, Alevilerin, hizmete ve kendilerine uzatılan sıcak eli hissettiklerinde o partiye oy verdiklerini belirterek, “AK Parti'ye de rahatlıkla oy verir, MHP'ye de verir. Türkiye'de yaşayan 15-16 milyon Alevi'nin içinde 800 bin olan bir kripto yurttaşların, Aleviler adına konuşma hakları yoktur” dedi. Özdemir konuşmasında şunları dile getidi:


“Cumhurbaşkanı seçimlerinde Sayın Tayyip Erdoğan'a Alevi yurttaşların yoğun olarak yaşadığı ilçelerde çok açık destek vermişlerdir. Aleviler, belediyeleri CHP'de olmasına rağmen çok büyük bir farkla Erdoğan'a destek verdi. Aleviler, istikrarın sürmesini istedikleri için mevcut hükümetin bozulmasını istemiyor.”


#Mahir Ünal
#AK Parti
#Özdemir Özdemir
#Tükmen Alevi Bektaşi
9 yıl önce