|

'Ali' için fidan dikti

Başbakan Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın '5 milyon üniversite öğrencisi için 5 milyon fidan' projesinin startını verdi. Erdoğan kendisi ve torunu Ali için de fidan dikti.

İlhan Toprak
00:00 - 16/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:57 - 15/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
'Ali' için fidan dikti
'Ali' için fidan dikti

Başbakan Tayyip Erdoğan, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi'nde '5 Milyon Üniversite Öğrencisi İçin 5 Milyon Fidan Dikimi' törenine katıldı. Şimdiye kadar Belçika büyüklüğünde alanı ağaçlandırdıklarını belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Kampüslerimizi yeşille buluşturuyor, gençlerimizin zihinlerini, ufkunu açacak ortamlar oluşturuyoruz. Gençliğe yapılan her yatırım geleceğimize yapılmıştır. Unutmayın ilim Müslüman'ın yitiğidir nerede bulursa alır.

EN ŞANSLI NESİL

Biz gençliğimizi imkansızlıklar içinde yaşadık. Şu andaki gençler yaklaşık 100 yıldır gençlerin yaşadığı o ağır sorunlara maruz kalmıyorlar. Gençlerimiz bundan önce hiçbir genç neslin görmediği haklara kavuşuyorlar. Yaklaşık yüz yıldır ilk kez gençlerimiz, hiçbir genç neslin görmediği haklara ve standardlara kavuşuyorlar. Yüzyıllık tarihi süreç içinde en talihli genç nesil, işte bugünün genç neslidir.

Şu anda yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Kendi gemimizi, tankımızı, uydularımızı artık kendimiz üretiyoruz. İşte Marmaray, 3. köprü, bölünmüş yollar. Büyürken özümüze yabancılaşmıyoruz. Peygamberimizin şu sözüyle noktalamak istiyorum; 'Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin.' İşte biz bu emrin takipçisi olacağız.

TORUN OLUR DA KUCAĞA ALINMAZ MI

Tören öncesi Gölbaşı AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Erdoğan, gazetecilerin, önceki gün akşam saatlerinde doğan torunu Ali Tahir'i kucağına alıp almadığını sorması üzerine, 'Öyle bir soru soruyorsunuz ki 'kucağınıza aldınız mı' Torun olur da kucağa alınmaz mı? Tabii evlat ayrı bir zevktir, tadı ayrıdır. Ama torun hakikaten o daha bir ayrıdır. Daha bir güzeldir' dedi. Erdoğan, çiftlere 3 çocuk tavsiyesi yaptığını da hatırlatarak, 'Ali Tahir'imiz de şu anda bizim inşallah dördüncü torunumuz oldu. Allah'ın bu lütfu bize. Sağlıklı bir şekilde hamd olsun doğum gerçekleşti. Allah bu mutluluğu bütün vatandaşlarıma tattırsın' dedi.

Törende iki fidan diken Erdoğan, fidanlardan birine kendi ismini, diğerine de yeni torunu Ali Tahir'in ismini astı.


10 yıl önce