|

Ankara'ya mevsimin ilk karı yağdı

Ankara'nın kuzeyinde yer alan dağlık kesimlere mevsimin ilk karı yağdı. Kızılcahamam'ın Alperen yaylasında sabah saatlerinde kar yağışı başladı.

Yeni Şafak
10:50 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:47 - 30/10/2017 Pazartesi
IHA
Ankara Kızılcahamam'da kar yağışı etkili oldu.
Ankara Kızılcahamam'da kar yağışı etkili oldu.

Ülke genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Ankara'da kendini gösterdi.

İl merkezinde yağmur etkili olurken, Kızılcahamam'ın Eğerlialören Mahallesi Alperen yaylasına sabah saatlerinde kar yağışı başladı.

Öte yandan Meteorolojinin
Ankara'da hava durumu
tahminine göre bugün başkent, parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı geçecek.

Bugün hava nasıl olacak?

Öte yandan Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Elazığ'ın kuzey, Erzincan ile Erzurum'un güney ve Muş'un batı kesimlerinde, öğle saatlerinden sonra ise Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek.

Rüzgarın genellikle batı ve kuzeybatı, Güneydoğu kesimlerde yer yer güneybatı yönlerden orta kuvvette, Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.



#Ankara
#Kar
7 yıl önce