|

Araştırmaları için NASA’dan meteorit ödünç aldı

Kırklareli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yeşiltaş, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı’ndan (NASA) aldığı ödünç meteoritleri inceleyerek hazırladığı 6 makaleyle bilim dünyasına katkı sunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 07:20 - 29/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yeşiltaş
Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yeşiltaş

Yeşiltaş, meteoritler üzerine yaptığı birçok inceleme ile Türkiye’nin NASA’da söz sahibi olmasına katkı sağlamaya çalıştığını söyledi.


ÇALIŞMALARIM İÇİN 5 YILLIĞINA ÖDÜNÇ ALDIM

Bilim dünyasında karanlıkta kalan birçok soruya cevap bulmak için çalıştığını ifade eden Yeşiltaş, “Meteoritlerin kimyalarını anlamaya çalışıyoruz ki mineorolojik oluşumlar, organik moleküller, milyon, milyar yıl önce uzayın derinliklerinde nasıl oluşmuş olabilir onları anlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda da 2018 yılında 6 makaleye imza atmış bulunuyoruz. NASA’dan 5 yıllığına ödünç aldığımız meteoritler üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mars ve aydan gelen meteoroitler üzerinde yaptığımız çalışmalar ile oluşumları ve bilinmeyenlere yönelik cevaplar aramaya çalışıyoruz” dedi. Yeşiltaş, NASA’dan 5 yıllığına ödünç aldığı 702 meteorit üzerinde çalıştığını belirtti.

#NASA
#Mehmet Yeşiltaş
6 yıl önce