Arkadaşının kullanması için banka hesabını verdi dolandırıcılıktan tutuklandı: Gerçek anlaşılınca tahliye edildi

10:58, 19/08/2025, Salı
DHA
Arkadaşının kullanması için banka hesabını verdi dolandırıcılıktan tutuklandı: Gerçek anlaşılınca tahliye edildi
Ömer Marık, 3 ayın sonunda tahliye edildi.

Mardin’de, banka hesabını arkadaşı A.K.’ye kullandıran ve hesaba gelen 150 bin TL dolandırıcılık parası nedeniyle tutuklanan Ömer Marık (18) tahliye edildi. Hesabı kullanan A.K. ise tutuklandı. Ömer Marık, “Sakın hesabınızı kimseye vermeyin, kullandırtmayın. Yoksa mağdur olan siz olursunuz ve sonuçları da kötü olur” dedi.

Artuklu’da yaşayan Ömer Marık’a, yaklaşık 3 ay önce arkadaşı A.K. iddiaya göre hesabında bloke olduğunu ve bir borçlusunun kendisine 150 bin TL göndereceğini, o yüzden 8 bin lira karşılığında banka hesabını kullanmak istediğini söyledi. Teklifi kabul eden ve gelen parayı çekerek A.K.’ye veren Marık, yürütülen bir soruşturmada ‘Kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık’ suçundan gözaltına alındı. Ömer Marık, iddiaları reddederken, ifadesinde suçladığı A.K. de gözaltına alındı. Marık, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.K. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.


Soruşturmayı derinleştiren polis, hesabı kullanan A.K.’yi yeniden gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Marık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Zonguldaklı kadını 2 milyon 700 bin lira dolandıran 3 zanlı tutuklandı
Gündem
Zonguldaklı kadını 2 milyon 700 bin lira dolandıran 3 zanlı tutuklandı


‘KESİNLİKLE HESABINIZI BAŞKASINA VERMEYİN’

Arkadaşına hesabını kullandırttığı için 3 ay önce tutuklandığını söyleyen Marık, “Arkadaşıma hesabımı verdim, sonra para geldi. Parayı çekmemi istedi, ben de çekip ona verdim. Sonra bir anda tutuklandım ve neye uğradığımı şaşırdım. Mağdur olduğum için ailem DHA’ya konuşarak, sesimizi duyurdu. Sonra hesabı kullanan arkadaşım A.K. tutuklandı. Ben de tahliye edildim. Allah’ın izniyle adalet yerini bulacak. Benim çağrım; sakın kimseye güvenmeyin ve kesinlikle hesabınızı başkasına vermeyin. Yoksa mağdur olan siz olursunuz. Sonuçları da kötü olur” diye konuştu.


‘ADALET GEÇ DE OLSA YERİNİ BULDU’

Marık’ın avukatı Gurbet Bilbay ise şunları söyledi:


“Müvekkilim Ömer Marık, 3 ay önce hesabını kullandırtmıştı. Hesabını kiraladığını bile bilmiyordu. Asıl faile karşı dosya hazırladık. Amacımız örgüt elebaşının yakalanmasıydı. Sonunda müvekkilim tahliye oldu ve örgüt elebaşı tutuklanarak yargılanmaya başlandı. Adalet geç de olsa yerini buldu. Hiçbir şekilde hesabınızı kiralatmayın, hesabınızı kullandırtmayın. Mutlaka bunun arkasında bir iş olduğunu düşünün.”



MİT görevlisi kılığına giren dolandırıcı suçüstü yakalandı
Gündem
MİT görevlisi kılığına giren dolandırıcı suçüstü yakalandı
Oyuncu Oktay Kaynarca'ya dolandırıcı şoku: Verdiği yanıtı sosyal medyada paylaştı
Hayat
Oyuncu Oktay Kaynarca'ya dolandırıcı şoku: Verdiği yanıtı sosyal medyada paylaştı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026