|

Askerlik süresi 9 ay mı olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir askerlik sistemi üzerinde çalışıldığını açıklamasının üzerine yeni sistem merak konusu oldu. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, yeni sistem için tarihi, “Ekimden sonra” diye açıklarken, kulislerde 9 aylık tek tip sistem konuşuluyor. Bu sistemde de isteyen 3 aylık zorunlu eğitimin ardından 6 aylık sürenin bedelini ödeyerek terhis olabilecek ya da askerlik süresi boyunca maaş alacak.

Yeni Şafak
06:06 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:51 - 30/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Askerlik süresi kısalacak mı?
Askerlik süresi kısalacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günkü grup toplantısı sırasında “Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız” dedi. Bunun üzerine dikkatler yeni sistemin ayrıntılarına çevrildi. AK Parti Grup Başkanı Nazi Bostancı da "Yeni sistem Ekim'den sonra netleşir" dedi.

3 AY ASKERLİK 6 AY İÇİN ÜCRET

Yeni sisteme ilişkin kulislerde farklı seçenekler dillendiriliyor. Bu seçenekler arasında, uzun ve kısa dönem askerliğin yerine 9 ay süreli tek tip askerlik sistemi öne çıkıyor. Bu sistemde 3 aylık temel askerlik eğitiminin ardından 6 aylık süreye ilişkin ise isteyenlerin bedelini ödeyerek terhis olabileceği, isteyenlerin ise belirlenecek aylık ücret karşılığında askerlik hizmetine devam edebileceğinden söz ediliyor. Bunun asgari ücret üzerinden belirleneceği bildirilirken, temel askerlik eğitimi sonrasına ilişkin ihtiyaç duyulan alanlarda kamu hizmeti seçeneğinin gündeme getirilebileceği de konuşuluyor. Kulislerde buna ilişkin, “Kamu hizmeti seçeneği, öğretmenlik ve doktorluk gibi ihtiyaç duyulan alanlar için düşünülebilir” değerlendirmesi yapılıyor.



#bedelli askerlik
#askerlik süresi
#askerlik kısalıyor mu
#asker
6 yıl önce