|

Ateş'in yerine Özkök

15 generalin katıldığı ve 4 gün sürecek olan YAŞ toplantısı sonucunda Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı'na yeni isimler gelecek

Yeni Şafak
00:00 - 2/08/2000 Çarşamba
Güncelleme: 14:30 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesini belirleyecek olan Yüksek Askeri Şura Başbakan Bülent Ecevitíin başkanlığında toplandı.

Genelkurmay karargahı'nda 4 gün sürecek olan toplantının ilk günü, saat 11.30'da toplantıya ara veren Başbakan Ecevit ve komutanlar Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Genelkurmay Karargahı'nda 15 orgeneralin katılılmı ile yapılan YAŞ toplantısında, emekliye ayrılacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Rasim Betir'n yerine yeni atamalar yapılacak, kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılacak, bir üst rütbeye terfi edecek ve rütbe bekleme süreleri uzatılacak ordu mensuplarının durumları görüşülecek.

Jandarma belli değil

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş'in yerine kara kuvvetleri komutanlığına Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök gelecek. Orgeneral Özkök, kuvvet komutanlığındaki iki yıllık görev süresinin ardından, Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun yerine genelkurmay başkanı olabilecek. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Rasim Betir'in yerine kimin getirileceği ise netlik kazanmadı.

KKK'de 7 aday

Kara Kuvvetleriínde bu yıl iki orgenerallik kadrosu boşalmasına rağmen, terfi bekleyen yedi korgeneral bulunuyor: Korgeneraller Erdinç Demirbilek, Kamran Orhon, Yaşar Büyükanıt, Şener Eruygur, Atilla Kurtaran, Baha Tüzüner ve Yıldırım Türker. Jandarma Genel Komutanlığı'nda ise Kurmay Başkanı Korgeneral Çetin Haspişiren orgenerallik sırasında bekliyor. Bu yıl oramirallik kadrosu boşalmayan Deniz Kuvvetleri'nde koramiraller Özden Örnek ve Atilla Şenkul, Hava Kuvvetleri'nde ise Korgeneral Ülper Akseli ile Korgeneral Özkan Öktü terfi bekliyor. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ----------------

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce