|

Avukatlara villa davası

Firari Can Dündar’ın Ankara’daki villasını, MİT TIR'larına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında fahiş fiyata satın alan dört avukat hakkında “FETÖ'ye üye olmak” suçundan dava açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:19 - 7/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dört avukat hakkında “FETÖ'ye üye olmak” suçundan dava açıldı.
Dört avukat hakkında “FETÖ'ye üye olmak” suçundan dava açıldı.

Can Dündar’ın, Ankara’da uzun süredir satamadığı villasının satışını organize ettikleri iddiasıyla tutuklanan avukatlar Faruk Öksüz, Bekir Mustafa Yılmaz, Atilla Tarık Çilekçi ve Sönmez Ahi hakkında yürütülen savcılık soruşturması tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 4 avukat hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçu kapsamında iddianame düzenlendi. İddianamede, şüpheli Avukat Faruk Öksüz’ün örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduğu, örgüt içerisinde ‘avukat abi’ konumunda yer aldığı, MİT TIR’larını durduran Hamza Celepoğlu’nun avukatı Sönmez Ahi ile yakın ilişkisi bulunduğu, örgütün düzenlediği sohbet ve dernek faaliyetlerine katıldığı belirtildi.


O İMAMLARLA İRTİBATLI

Faruk Öksüz’ün adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallerde, örgüt liderinin fotoğraf ve videolarının bulunurken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı çatı soruşturmasında ismi geçen örgütün üst düzey imamlarından Ali Çelik ve eski yargı imamı Ahmet Can ile de irtibatı tespit edildi. Şüpheli avukatlardan Bekir Mustafa Yılmaz’ın Sönmez Ahi ile Can Dündar’a ait Ankara’daki villayı Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan MİT TIR’ları manşetinden hemen sonra satın aldığı iddianamede yer aldı.


Celepoğlu’nun avukatı da var

İddianamede, aynı zamanda MİT TIR’larını durduran Hamza Celepoğlu’nun avukatlığını da yapan Sönmez Ahi ile ilgili ilginç bilgiler yer aldı. Ahi’nin, Can Dündar’ın evinin satın alınması olayında yer aldığı, örgütün bir dönem yargı imamlığını yapan Ahmet Can ile irtibatının bulunduğu tespit edildi. İddianamede, soruşturma kapsamında ifade veren tanıkların ise Sönmez Ahi’nin Ankara’da abilik yaptığını, Kozmik Oda’ya giren FETÖ’cü Hakim Kadir Kayan ile örgüt evlerinden arkadaş olduğunu anlattığı kaydedildi. Gülen’le fotoğrafları olan şüpheli Atilla Tarık Çilekçi’nin ise ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi.

#Can Dündar
#Villa
6 yıl önce