Avukatlara villa davası

Yeni Şafak, Mustafa Sait Özkan
04:00, 07/02/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Avukatlara
villa davası
Dört avukat hakkında “FETÖ'ye üye olmak” suçundan dava açıldı.

Firari Can Dündar’ın Ankara’daki villasını, MİT TIR'larına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında fahiş fiyata satın alan dört avukat hakkında “FETÖ'ye üye olmak” suçundan dava açıldı.

Can Dündar’ın, Ankara’da uzun süredir satamadığı villasının satışını organize ettikleri iddiasıyla tutuklanan avukatlar Faruk Öksüz, Bekir Mustafa Yılmaz, Atilla Tarık Çilekçi ve Sönmez Ahi hakkında yürütülen savcılık soruşturması tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 4 avukat hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçu kapsamında iddianame düzenlendi. İddianamede, şüpheli Avukat Faruk Öksüz’ün örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduğu, örgüt içerisinde ‘avukat abi’ konumunda yer aldığı, MİT TIR’larını durduran Hamza Celepoğlu’nun avukatı Sönmez Ahi ile yakın ilişkisi bulunduğu, örgütün düzenlediği sohbet ve dernek faaliyetlerine katıldığı belirtildi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/02/07/03/17/resized_0aaff-ab20fb00654.jpg
O İMAMLARLA İRTİBATLI

Faruk Öksüz’ün adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallerde, örgüt liderinin fotoğraf ve videolarının bulunurken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı çatı soruşturmasında ismi geçen örgütün üst düzey imamlarından Ali Çelik ve eski yargı imamı Ahmet Can ile de irtibatı tespit edildi. Şüpheli avukatlardan Bekir Mustafa Yılmaz’ın Sönmez Ahi ile Can Dündar’a ait Ankara’daki villayı Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan MİT TIR’ları manşetinden hemen sonra satın aldığı iddianamede yer aldı.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/02/07/03/16/resized_aaba0-08d39b48candekupe.jpg
Celepoğlu’nun avukatı da var

İddianamede, aynı zamanda MİT TIR’larını durduran Hamza Celepoğlu’nun avukatlığını da yapan Sönmez Ahi ile ilgili ilginç bilgiler yer aldı. Ahi’nin, Can Dündar’ın evinin satın alınması olayında yer aldığı, örgütün bir dönem yargı imamlığını yapan Ahmet Can ile irtibatının bulunduğu tespit edildi. İddianamede, soruşturma kapsamında ifade veren tanıkların ise Sönmez Ahi’nin Ankara’da abilik yaptığını, Kozmik Oda’ya giren FETÖ’cü Hakim Kadir Kayan ile örgüt evlerinden arkadaş olduğunu anlattığı kaydedildi. Gülen’le fotoğrafları olan şüpheli Atilla Tarık Çilekçi’nin ise ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi.

Başlıklar :Can DündarVilla
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026