|

Bahçeli affetmedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’na zarar verebilecek açıklamaları affetmiyor. Bahçeli, "Biz ne dersek, o olacaktır" diyen Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan’ı görevden aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:30 - 28/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan
Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP lideri Bahçeli, seçim sürecinde ittifaka zarar gelmemesi için sık sık uyarılarda bulundu. İttifakın 5 yıl daha süreceğinin sürekli tekrarlandığı MHP'de bu süreçte de hassas davranılacak.

Bunun son yansıması dün görüldü. Seçim sonuçlarını bir televizyon kanalında değerlendiren Sefer Aycan, "49 vekil, bütün değerlerin üstündedir, büyük bir mücadelenin eseridir ve Meclis aritmetiğinde MHP'yi kilit konumuna getirmiştir.

TEPKİSİ SERT OLDU

Bundan sonra Meclis'te siyaseti MHP yapacaktır. Biz ne dersek, o olacaktır. Bu da böyle bilinsin" dedi. Söz konusu ifadelere Bahçeli’nin tepkisi sert oldu. Aycan, ittifaka zarar getirebilecek bu sözleri nedeniyle görevinden alındı. Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Amaç dışı bir şey söyledi. Sayın Devlet Bahçeli de ittifak konusunda ne kadar kararlı olduğunu göstererek bu kararı vermiştir diye düşünüyorum" dedi.

#Devlet Bahçeli
#MHP
#Sefer Aycan
6 yıl önce