|

Bahçeli'den Cumhuriyet Bayramı mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk milleti 92 yıl önce hilalin bahtını açmış, geleceğin kapısını aralamış, vatanın kara talihini aydınlatmıştır” dedi.

Yeni Şafak
12:09 - 29/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:13 - 29/10/2015 Perşembe
IHA

MHP lideri Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti ağır bedeller sonucunda kurulmuş; haksız, insanlık dışı ve gayri meşru engel ve emelleri aşarak temellenmiş bir Milli Mücadele eseridir” ifadesini kullandı.



Bahçeli, bu eserin her satırı fedakârlık, her sayfasının kahramanlıklarla dolu olduğunu vurgulayarak şunları dedi:


“Türk milleti 1919'lu yılların şartlarında içine sokulduğu ateş çemberini kırmayı bilmiş, karşılaştığı badireleri yüksek bir inanmışlıkla alt etmeyi başarmıştır. Adım adım büyüyen kurtuluş azmi, kademe kademe güçlenen diriliş aşkı hiç kuşku yok ki Türkiye Cumhuriyeti'nin duvarlarını örmüş, emperyalizmin tüm tuzaklarını bozmuştur. Elbette Türkiye Cumhuriyeti haklı bir davanın, zulme boyun eğmeyen milliyetçi bir şuurun ilelebet payidar kalacak bir mirası, her şartta müdafaa edilecek kutlu bir emanetidir.”



“Türk milleti 92 yıl önce hilalin bahtını açmış, geleceğin kapısını aralamış, vatanın kara talihini aydınlatmıştır” diyen Bahçeli " Bu düşüncelerle kökeni, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun bütün vatandaşlarımın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyor, en içten sevgi ve şükranlarımı sunuyorum. İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran milliyetçi kahramanlara, şehadetleriyle bizlere bağımsız yaşama duygusunu aşılayan muhterem şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

#MHP lideri Bahçeli
#29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
#Türkiye Cumhuriyeti
#MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
#Devlet Bahçeli
#MHP
8 yıl önce