|

Bakü 1 numarayı gönderdi

Azerbaycan, FETÖ’nün ülkedeki sorumlusu İbrahim Eker’i Türkiye’ye iade etti. Örgüte ait gazetenin matbaasını işleten İbrahim Eker, iki Azerbaycanlı polis eşliğinde havayoluyla İstanbul’a getirildi. İbrahim Eker’in emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haber Merkezi
04:00 - 31/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:53 - 31/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
İbrahim Eker
İbrahim Eker

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Azerbaycan'daki gazete matbaasının işletmeciliğini yapan İbrahim Eker'in Azerbaycan tarafından Türkiye'ye iade edildiği öğrenildi. Örgütün Azerbaycan'da çıkan gazetesinin matbaasını işleten ve FETÖ'nün bu ülkedeki sorumlularından olan Eker, geçtiğimiz günlerde iki Azerbaycanlı polis eşliğinde hava yoluyla İstanbul'a getirildi. Daha sonra hakkında soruşturma bulunan Ankara'ya sevk edilen şüphelinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki işlemleri devam ediyor.

DİĞER FETÖ’CÜ NİJERYA'DA TUTUKLANDI

  • İbrahim Eker’in ülkede faaliyet gösteren ‘Ufuk’ adı altında reklam ajansı yöneticisi olduğu, aynı zamanda ülkede faalilet gösteren “Çağ” ve “İstek” liselerinde yöneticilik yaptığı öğrenildi. Öte yandan, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve FETÖ'nün Nijerya yapılanmasında bir şirketin genel müdürü olan Zübeyir G.'nin, geçtiğimiz günlerde havayoluyla Türkiye'ye girişinde gözaltına alındığı belirtildi.
#Azerbaycan
#FETÖ
#İbrahim Eker
5 yıl önce