|

Baruthane'ye millet bahçesi kasımda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, içerisinde tarihi binaların yer aldığı, Baruthane Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulundu. Başkan Uysal, “Burayı 8 Kasım'da bitireceğiz İnşallah” dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:22 - 20/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Kayabaşı, Hadımköy ve Pendik’te Millet bahçeleri inşası devam ediyor.
Kayabaşı, Hadımköy ve Pendik’te Millet bahçeleri inşası devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüz günlük eylem planı içerisinde yer alan İstanbul Ataköy’deki, Baruthane Millet Bahçesi’nin tanıtımı düzenlenen programla gerçekleşti. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Millet Bahçesi’ni İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal ve TOKİ Başkanı Ergün Turan anlattı.

Yaklaşık 15 gün içerisinde projenin tamamlanacağını belirten Uysal, “Baruthane Millet Bahçesi’ni 8 Kasım’da bitirip İstanbul’da Millet Bahçesi kimliğiyle halkın hizmetine sunmuş olacağız. Kayabaşı, Hadımköy ve Pendik’te Millet bahçeleri inşası devam ediyor. Bu çalışmamız daha sonraki millet bahçelerine de örnek olacak” dedi.


60 BİN METRE KARE

Cumhuriyet döneminden sonra Baruthane’nin turistik alan olarak tahsis edildiğini söyleyen Uysal, “90’lı yıllarda burası dar bir kitleye hitap ediyordu. Bölge TOKİ’ye geçtikten sonra 25 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kiralandı. Yeşil alan olarak düşündük. Millet Bahçesi olabilir diye Cumhurbaşkanımıza önerdik ve yüz günlük eylem planı içerisine aldı. 60 bin metrekarelik bir alan ve içerisinde tarihi tescilli yapılar var. Anıtlar kurumundan onay aldıktan sonra kullanılmaya başlanacak” şeklinde konuştu.

Millet Bahçelerinin tartışmalarının hala devam ettiğine dikkat çeken Uysal sözlerine şöyle devam etti;

“Eskiden Osmanlı’da millet bahçeleri nasıl olurdu?’ diye düşündük. Dokuyu bozmadan planlamamızı yaptık. Özellikle ağaçları seçerken İstanbul’da yetişmesine özen gösterdik. Yaklaşık 560 adet ağaç olacak hemen yanında meyve bahçesi ve 12 farklı türde çiçek bulunacak. Kesinlikle yerlerde sert zemin kullanmayacağız. Çocuk parkları ahşaptan yapılacak. Gençler için kaykay pisti, bisiklet parkı ve ayrıca geliştirdiğimiz teknolojili elektrikli bisiklet olacak.”

İNŞAAT 28 GÜNDE BİTECEK

Programda konuşan TOKİ Başkanı Ergün Turan ise, “Baruthane TOKİ mülkiyetinde bulunan en pahalı devlet arazisi. Biz İBB’ye burayı yeşil alan şartı ile kiraya verdik. Sadece 28 günlük bir süreçte inşaatın bitmesi halkımıza açılması büyük bir başarı. 4 Kilometrelik bir aksı kesintisiz olarak açıyoruz” ifadelerini kulandı.

#Baruthane
#TOKİ
6 yıl önce