|

Başakşehirliler yeşile doyacak

Gazetecilerle bir araya gelen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, vatandaşın yüzünü güldürecek Millet Bahçesi projesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla bir ay içinde açılacağını söyledi.

Talha Menteş
04:00 - 10/11/2018 Saturday
Güncelleme: 16:39 - 10/11/2018 Saturday
Yeni Şafak
4 metro ve 1 tramvay hattı ile İstanbul’da raylı sistemlerden en çok istifade eden ilçelerden biri olacak
4 metro ve 1 tramvay hattı ile İstanbul’da raylı sistemlerden en çok istifade eden ilçelerden biri olacak

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Kartoğlu, gazetecilere hayata geçecek olan icraatlarından bahsetti. Başakşehirlilere müjde veren Kartoğlu, “Yeni yapılan viyadükler ve 14 şeritli duble yollarla ilçede trafik çilesi son buldu. Kuzey Marmara Yolu’nun tamamlanmasıyla büyük araçlar Çatalca’dan giriş yapacağı için İkitelli gişelerinden sonra yaşanan trafik sorunu da ortadan kalkacak. Aks yollarının tamamlanmasıyla 2 ay içerisinde bütün mahallelerin geçiş güzergahı oluşacak” dedi.

Yapacak çok işleri olduğunu aktaran Kartoğlu, “Görev verilmesi halinde projelerimizi tamamlamak isteriz. Görev verilmezse de bizden sonra gelecek arkadaşa anlatırız. Önemli olan vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak” diye konuştu.

280 BİN METREKARE MİLLET BAHÇESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük eylem planını açıklarken müjdesini verdiği Millet bahçelerinin ilkinin Başakşehir’de tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Kartoğlu, “280 bin metrekare alana inşa edilen ve içerisinde, koku ve kelebek bahçeleri, kendi suyunu bitkilerle temizleyen biyolojik gölet, etkinlik çayırı, piknik alanları, millet kıraathanesi, yürüyüş ve bisiklet yollarının yer aldığı Millet Bahçesi’nin çok yakın bir zamanda hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu. Kartoğlu, 1,3 milyon metrekare büyüklüğündeki Kayapark ve proje çalışmaları devam eden 3,3 milyon metrekarelik Olimpiyat Adası projesi tamamlandığında çok daha yukarılara çıkılacağını ifade etti.

İLAVE 4 METRO VE 1 TRAMVAY GELECEK

qŞamlar ormanı 5›inci etapta yer alan Başakşehirlilerin piknik alanını hakkında da bilgi veren Başkan Kartoğlu, “Bize özel bir piknik alanımız var. içerisinde 500 bisiklet, paintboll sahası, survival parkuru, 6 kilometrelik yürüyüş parkuru ve otoparkıyla Başakşehirliler için harika bir alan. Fakat mangal yapmak yasak” ifadelerini kullandı. Yapımı süren metro hatlarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Kartoğlu, mevcut Başakşehir-Bağcılar-Yenikapı Metro hattına ilaveten yapılacak olan 4 metro ve 1 tramvay hattı ile İstanbul’da raylı sistemlerden en çok istifade eden ilçelerden biri olacaklarını belirtti.

#Başakşehir
#Yeşil alan
5 years ago