|

Başbakan Yıldırım TEOG'un yerine gelecek sistemi açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG'un yerine gelecek sistemi açıkladı. Yıldırım, "Sorular test değil. Sınıfta yaptığı klasik sorular olacak. Açık uçlu sorular sorulacak. Sosyal bilgiler şunu anlat. A şıkkı B şıkkı falan yok" dedi.

Yeni Şafak
12:21 - 29/09/2017 Cuma
Güncelleme: 14:46 - 29/09/2017 Cuma
IHA
Başbakan, TEOG'un yerine gelecek sisteme ilişkin açıklama yaptı.
Başbakan, TEOG'un yerine gelecek sisteme ilişkin açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG'un yerine gelecek sistemle ilgili açıklamada bulundu.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi akademik yılı açılışı ve fahri doktora tevcih töreninde konuştu.

Yıldırım, "TEOG neden değişiyor? Bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Koca koca uzmanlar konuşuyor. TEOG dediğiniz şey 8. sınıfın bir sınavının merkezi olarak yapılmasıdır. Bunun öğrenci ve veliler üzerinde oluşturduğu bir stres var. Kaderini öğrencinin bir sınava bağlamayalım diyoruz. Ortaokulda öğrenci liseye hazırlanması lazım. Spor, siyaset, fen bilimlerine, Anadolu lisesine mi nereye gidecekse bunun ikinci dört yılda şekillenmesi lazım. Yeni uygulama bunu getiriyor. Sınav kalkıyor. Her yılın yıl sonu başarı ortalaması alınıyor. Öğrencinin derslerdeki kabiliyeti ne tarafa gidiyor. Buralar izleniyor, tespit ediliyor. Buna belirli oranda katkı yapan, 8. sınıfta sınav yapılıyor. O sınavın soruları soru bankasından geliyor. O sınavlarda soru bankasından çekiyorlar. Okuma sistemi de elektronik sistemle okunuyor. Elde edilen sonuçla 4 yılın sonucu birleştiriliyor ve sonuç ortaya çıkıyor. Sınava girecek her tarafı titriyor çocukların. Benim torunum 6. sınıfa gidiyor, geldi boynuma sarıldı 'dede TEOG kalktı' diye seviniyor. O bile 2 sene varken, strese girmiş" diye konuştu.

  • Yıldırım, "Sorular test değil. Sınıfta yapılan açık uçlu sorular olacak. Çalıştıysa, hazırlandıysa zaten cevap verecek. Sonuçlar mezuniyete esas belirleyici notlar olacak. Üniversitelerde de sınavlar basitleştirilecek. Bu sınav tek başına belirleyici bir sınav olmayacak. Öğrencilerin birikimini 1-2 saate sığdırarak onların geleceğini karartamayız" ifadesini kullandı.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim isteğimiz, kendilerini geliştirmek için istedikleri alan nereyse oraya gitmeleridir. Üniversiteye gireceğimiz zaman sınav vardı. Nereye gireceğimiz belli değil. Gece 2’de üniversite kayıt yapıyor. Gidiyorsun, kayıt bitti diyorlar. Elinde puanın olduğu halde giremiyorsun. O günlerden bugüne geldik" ifadesini kullandı."

#Binali Yıldırım
#Açık uçlu soru
7 yıl önce