|

Başbakan'ın plaka önerisi tartışılmalı

İsmail Zelvi
00:00 - 16/01/2007 Salı
Güncelleme: 01:11 - 16/01/2007 Salı
Yeni Şafak
Başbakan'ın plaka önerisi tartışılmalı
Başbakan'ın plaka önerisi tartışılmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan'ın İstanbul'a plaka sınırlaması getirilmesi yönündeki önerisinin, tartışılması gerektiğini söyledi. Topbaş, Malta Köşkü'nde gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, İstanbul ile ilgili çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da plakaların dondurulması önerisine ilişkin görüşleri sorulan Topbaş, dünyada bunun örnekleri olduğunu belirterek trafikle ilgili çözüm önerileri arasında Başbakan'ın dile getirdiği önerinin de görüşüldüğünü dile söyledi. Topbaş, “Belli bir süreç için olabilir. Tabii farklı rantlar getirebilir mi bunu da düşünmeliyiz. Bu bir tartışma. Bunun eksi artı değerlendirmeleri yapılmalı.


Gürcü liderden nezaket ziyareti

Gürcistan'ın Adjara (Acara) Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varshalomidze, Başkan Topbaş'a nezaket ziyaretinde bulundu. Topbaş, konuk başbakana İstanbul'un anlatıldığı bir albüm hediye etti. Başbakan Levan Varshalomidze ise Topbaş'a Batum bölgesinin tarihi ve kültürün simgesi olarak ahşap vazo hediye etti.


17 yıl önce