|

Başkomutan Erdoğan: Darbe defterini tamamen kapattık

FETÖ'cü hainler tarafından düzenlenen 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ikinci senesinde İstanbul'daki törenlerin merkezi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü idi. Erdoğan öncelikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki Şehitler Makamına geldi. Başkan Erdoğan, burada vatandaşlara hitap etti ve bu ihanete imza atan herkese her nerede olurlarsa olsunlar mutlaka hesap sorulacağının altını çizdi. "Bu milletin bir ferdi olmaktan onur duyuyorum" diyen Erdoğan, "Kimin nerede nasıl tavır takındığını da, kimin kimlerle iş tuttuğunu da gayet iyi biliyoruz" dedi.

Yeni Şafak
21:47 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 23:15 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başkan Erdoğan, 15 Temmuz'un ikinci senesinde Şehitler Köprüsü'nde vatandaşlara hitap etti.
Başkan Erdoğan, 15 Temmuz'un ikinci senesinde Şehitler Köprüsü'nde vatandaşlara hitap etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'nın gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki alana vatandaşlar akın etti.

Alanda 15 Temmuz'da şehit düşenler için Kur'an tilaveti gerçekleştirildi. Kur'an tilavetinin ardından alandaki yüz binlerce vatandaş cep telefonlarının ışıklarını yakarak, şehitlerin isimlerinin okunmasıyla alınan yoklamaya katıldı.

Erdoğan alana geldi

Başkan Erdoğan, Kısıklı'daki evinden çıktı ve meydana geldi. Başkan Erdoğan, öncelikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki Şehitler Makamı'nı ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, burada şehitler için dua etti.


Başkomutan kürsüde

Alanda öncelikle vatandaşları selamlayan Başkomutan Erdoğan, daha sonra buradaki kurulan platforma geçerek halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün 2. yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle sizleri em kalbi duygularımla selamlıyorum.

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, cesaret ve fedakarlıkları için ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor, Allah'tan uzun ömürler diliyorum.

Hiçbir zafer altın tepside sunulmaz

  • Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer tarafta dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Hiçbir zafer altın tepside sunulmaz, bedel ödemeden hiçbir başarı elde edilmez.
  • Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin ardından azim, cesaret ve kararlılık vardır.
  • 15 Temmuz zaferi, tanklara ve uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin onurudur. Bu zafer, bu topraklarda Çanakkale ruhunun hala taze olduğunu göstermiştir.
  • FETÖ'nün yaptıkları karşısında milletimiz canından, canından daha çok sevdiği çocuklarından vazgeçmiş ama vatanına el sürdürmemiştir.

"Bu köprüyü hainlere dar ettiniz"

Bir asır önce ya istiklal ya ölüm parolasıyla Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıran Türk Milleti, 15 Temmuz'da 'gün vatana sahip çıkma günüdür' diyerek vatana sahip çıkmış, bu köprüyü hainlere dar etmiştir.


15 Temmuz, tüm Türkiye'nin, milletimizin tüm fertlerinin zaferidir. 15 Temmuz, bizimle beraber dünyadaki tüm mazlumların zaferidir. Şuan Moskova'da da bu törenler yapılıyor. Avrupa'da da yapılıyor.

İstiklal Harbi nasıl yeni bir dönemi başlatmışsa, 15 Temmuz da yeni kapılar araladı. Bağımsızlığımızı korumanın yanında, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmesinde de dönüm noktası oldu.

"Cumhur İttifakı'na aynı kararlılıkla devam edeceğiz"

17 Ağustos'ta Sayın Bahçeli ile başladığımız yürüyüşü Cumhur İttifakı ile devam ettirdik, aynı kararlılıkla da devam ettireceğiz.

  • Ne dedik? İnlerine gireceğiz dedik. Nereye giderlerse gitsinler bu milletin huzurunu kaçıranlar karşısında bizi bulacak. Ülke hudutlarımız içerisinde sabotajlara maruz kalmadan tüm terör örgütleriyle çok daha başarılı bir süreç yürüttük.

Tüm bu gelişmelerle inşallah ülkemizde darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık.

"15 Temmuz'da yaşananları asla unutmayacağız"

15 Temmuz bizlere kimin ülkemizin kara gün dostu, kimin iyi gün dostu olduğunu gösterdi. Yaşadığımız hadisileri sürekli gündeme getirmesek de bu yaşadıklarımı asla unutmayız. 15 Temmuz tarihe bir kayıttır. Unutmayacak, unutturmayacağız. O dönemde şahit olduğumuz riyakarlıkları da not ettik. O gece bizim için dua edenleri de FETÖ için destek olanları da unutmadık.

Cuntacıların yanında yer alanları asla unutmayacağız.


Ülkemizde devam eden davalar yavaş yavaş neticelenmeye başladı. O gece ülkemize ihanet eden katiller, en ağır cezalara çarptırılıyor. Son FETÖ'cü hain de hesap verene kadar bu mücadeleyi hukuk içerisinde kararlılıkla sürdüreceğiz.

  • Pensilvanya'daki melunun takiye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik.

Tabi bunların hepsini müzakere edeceğiz. Şehitlerimizin kanını yerde asla bırakamayız. Hesabını soracağız.

Bu çevrede tanklara alkış tutanları, darbecilerle anlaşıp tankların arasından sıvışanları unutmuyorsak, Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine kaçanları asla unutmadık unutmayacağız.

Rabbim bu birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim, vatanımızı her türlü saldırıdan, her türlü ihanetten korusun. Rabbim, 15 Temmuz benzeri travmalar yaşatmasın bu millete bir daha."

Başkan Erdoğan'ın konuşmasının ardından Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, Bakanlar Kurulu ve Tansu Çiller gibi isimlerin de aralarında olduğu isimlerle birlikte platformda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın duasına eşlik etti.



#Erdoğan
#15 Temmuz Darbe Girişimi
6 yıl önce