|

Bedelli askerlik yerleri açıklandı mı?

Bedelli askerlik işlemlerini tamamlayan 700 binden fazla kişi, celp döneminin heyecanla açıklanmasını bekliyor. 15 bin lira bedelli ücretini yatıranlar, 21 günlük eğitim sürecini tamamlamak için celp döneminin açıklanmasını bekliyor. Peki 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak ve nerede yayınlanacak? Detayları haberimizde..

Yeni Şafak
22:51 - 5/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
ARŞİV
ARŞİV

Bedelli askerlik için resmi başvuru işlemlerini tamamlayan 700 binden fazla genç, celp döneminin açıklanmasını heyecanla bekliyor.

15 bin TL ve 21 gün eğitim süresi olarak belirlenen bedelli askerliğe başvuru süresi bugün tamamlanıyor.


4. Celp döneminin tarihi merak konusu

Gerekli prosedürü uygulayarak bedelli askerlik başvurusunu tamamlayan ve beklemeye başlayan çok sayıda vatandaşı ilgilendiren üçüncü celp yerleri açıklandı. Bununla birlikte bedelli askerlik 4.celp dönemi tarihi büyük merak konusu oldu. 550 bin kişilik rekor başvurunun ardından 220 bin kişi işlemlerini tamamladı. Milli Savunma Bakanlığı, 3'üncü celp döneminde silah altına alınacak 13 bin 555 yükümlünün sevk tarihlerinin "e-Devlet"ten yayımlandığını bildirmişti. Peki bedelli askerlik 4. celp dönem tarihleri ne zaman belli olacak? Kaç bin kişi 21 günlük eğitime alınacak. Bir an önce bedelli askerlik 21 günlük eğitimini tamamlamak isteyenler gelecek resmi açıklamaları merakla bekliyor.

Henüz konuyla ilgili bir açıklama olmamasına karşın Bedelli askerlik 4. celp döneminin e-Devlet üzerinden duyurusunun yapılmasının 24 Ekim 2018'de gerçekleşmesi bekleniyor. Bedellide 4. celpte adı yer alan adayların ise 24 Kasım'da birliklerine teslim olarak, 14 Aralık'ta birliklerinden terhis olmaları bekleniyor.



Ara celp dönemleri gelecek mi?

Başvurulardan sonra Bakanlık tarafından bedelli askerlik yapacaklara yönelik celp planlamalarının düzene sokulacağı ve başvuru sayılarına göre celp dönemlerinin oluşturulacağı ifade ediliyor.

Diğer yandan ara celp dönemleri kapsamında ise; Amasya, Erzincan, İzmir, Konya, Manisa, Sivas ve Tokat'taki kışlalarda bedelli askerlik yapacakların silah altına alınması öngörülmekte..

Söz konusu detaylara göre; 3 aylık başvuru süresi içinde işlemlerini gerçekleştireceği ve başvuruların, askerlik şubeleri ya da e-Devlet'ten yapılacağı ayrıca yurt dışında yaşayanlar da konsolosluklara müracaat edeceği belirtilmiş durumda.


Bedelli askerliğin yapılacağı şehirler neresi?

  • - 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa
  • - 1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın
  • - 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Antalya
  • - 3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Ezine-Çanakkale
  • - 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Sivas
  • - 9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik
  • - 10'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir
  • - 15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya
  • - 48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Tokat
  • - 58'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Burdur
  • - 59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı – Erzincan
  • - 116'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Çanakkale
  • - Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı-Seferihisar-İzmir

Bedelli askerlik yerleri açıklandı mı?

Bedelli askerlik yerleri belirlendi. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden bedelli askerlik yerlerini öğrenebilecekler.

Bedelli askerlik yerleri nereden öğrenilir?

Bedelli askerlik yapacak olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden askerlik yerlerini öğrenebilecekler.

Bedelli askerlik celp süresi

Bedelli askerliğe müracaatını tamamlayıp, banka dekontunu askerlik şubesine ulaştırarak başvurusu kabul edilenlerin ilk 3 dönemine ait celp planlaması yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak yükümlülerin temel askerlik eğitimlerinin en kısa sürede ve sorunsuz tamamlanması amacıyla hazırlanan celp takvimi, muhtemel durumlara ilişkin açıklamalar ile "yoklama, celp, sevk ve temel eğitim süreci diyagramı" Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde yayımlandı.

İlk 3 döneme ait temel eğitime planlanan yükümlülerin birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evraklarını alabilecekleri tarihler de belirlendi.

Buna göre, söz konusu bilgiler birinci dönemde (15 Eylül 2018) silah altına alınacaklar için 28 Ağustos 2018, ikinci dönemde (6 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 6 Eylül 2018, üçüncü dönemde (27 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 27 Eylül 2018'de e-Devlet'te ilan edilecek.

İlk 3 döneme planlanmayan diğer yükümlülerin celp planlaması ise 3 Kasım'dan sonra yapılarak ayrıca duyurulacak.

İşlemlerini süresinde tamamlamayanlar kapsam dışına çıkartılacak

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek.

Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile "www.asal.msb.gov.tr" adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

Bedelli askerler Kasım celbinde Kütahya’da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, bedelli olarak askerlik yapacak olan adayların, Kasım ayı celbinden itibaren Kütahya’ya gelmeye başlayacağını ifade etti.

AK Partili vekiller olarak işlerine yoğunlaştıklarını dile getiren Tan, şu ifadeleri kullanmıştı:

  • "İnşallah bu süreçten sonra da Kütahya’mızla alakalı sizlerle ara ara görüşüp gelişmeleri değerlendirip olanlarla, olacaklarla ilgili birtakım bilgiler verme ve istişare mekanizmasını çalıştıracağız. Bizler yine 26. Dönemde olduğu gibi, arkadaşlarımızla birlikte güzel bir dönem geçirdik. İlgili yerlerle temas ederek Kütahya adına bir şeyler talep etmeye, koparmaya çalıştık. İnşallah bu sene de Kütahya’mıza hizmet etmeye çalışacağız. Bizim kimseyle cebelleşme veya tartışma gibi bir tarımızın olmayacağını şimdiden söyleyeyim. Biz bizim işimize bakmamız lazım. Biz iktidar partisinin milletvekilleri olarak dedikoduya, farklı münazaraların içerisine girme gibi bir tarzımız olmayacak. Biz işimize yoğunlaşacağız. Kütahya’mıza nasıl hizmet getiririz, nasıl yatırımlarla Kütahya’mızı geliştirebiliriz bunun gayretinde olacağız. Son zamanlarda Türkiye üzerine oynanan oyunların hep beraber farkındayız. 2012 yılından beri süregelen, engelleri aşa aşa geldik bu güne kadar, şimdi dövizle, kurla, enflasyonla, faizle bizim önümüze birtakım engel çıkartmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde ilçelerimizi, köylerimizi gezdim, inanın köyümüzde tarlasına giden ağabeyimiz dahil bunun operasyon olduğunu, Türkiye’ye diz çöktürme maksadıyla yapıldığını ifade ediyor. Bütün halkımızın bakış açısı bu. Artık gözü kapalı ne denilirse inanacak bir toplum yom Algıyla ve birtakım operasyonlarla milletin önüne engel olmaya çalışanlar bu milletin ferasetine ve ve basiretine yenik düşecekler. Biz milletimize güveniyoruz. Bedelli askerlikle alakalı Kütahya’da olsun, olmasın tartışmalarıyla alakalı Ekim ayındaki celpte değil ama Kasım ayındaki celpte Kütahya’mız inşallah yüklü sayıda bedelli askerlerin burada görev yapacağını ifade ediyoruz"
#Bedelli askerlik
#Celp dönemi
#Bedelli askerlik yerleri
5 yıl önce