|

'Birbirimizi ikna edemedik'

Başbaşa görüştükten sonra gazetecilerin karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Denktaş ve ABD Kıbrıs Özel Koordinatörü Weston, "Çözüm konusunda hemfikiriz, ama birbirimizi ikna edemedik" dediler.

Yeni Şafak
01:00 - 19/12/2003 Cuma
Güncelleme: 10:33 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Weston'u kabul eden KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Weston'la görüşmesinin "oldukça yapıcı ve yararlı" geçtiğini ifade etti. Denktaş, "Ama bazı konularda birbirimizi ikna edemedik" dedi. Denktaş ve Weston, süren görüşmenin ardından, birlikte gazetecilere açıklama yaptılar.

Cumhurbaşkanı Denktaş, seçim sonuçlarının resmi gazetede yayımlanmasından 10 gün sonra meclisin kendiliğinden toplanacağını ve ondan sonra görevlendirmenin yapılacağını kaydetti. "Ulusal bir hükümetin kurulmasının çok iyi olacağını" ifade eden Denktaş, partilerin bunun için çalıştığını belirtti ve "Umarım zaman kaybetmeyiz" diye konuştu.

Kıbrıs'ta çözüm olmalı

Thomas Weston da, çözüm konusunda hemfikir olduklarını ve bunun önemli olduğunu söyledi. Weston, "son derece yapıcı ve samimi bir görüşme yaptıklarını" belirterek, "Bazı zamanlarda oldukça hareketli, renkli geçen bir görüşme oldu" dedi. Birbirlerini fazla ikna edemediklerini de kaydeden Weston, "Ama görüşmelerden sonra ortak bir görüş çıktı ortaya, o da artık Kıbrıs'ta çözüm olması gerektiği. Bu noktaya gelmiş olmamız önemli" diye konuştu.

Parti temsilcileriyle görüştü
Weston, Denktaş'la görüşmesinin ardından Ulusal Birlik Partisi yetkilileriyle biraraya geldi. Görüşmeye, UBP'yi temsilen Genel Sekreter Süha Türköz ile İlker Nevzat katıldı. Türköz, Weston'la görüşmelerinde anlaşmaya varılması ve hükümet kurma çalışmalarına ilişkin görüşlerini aktardıklarını bildirdi. İlker Nevzat ise Weston'ın kendilerine, Kıbrıs'ta çözümün ancak BM Genel Sekreteri'nin önerileriyle olabileceğini söylediğini kaydetti. Weston, daha sonra, Çözüm ve Avrupa Birliği Partisi (ÇABP) Genel Başkanı Ali Erel'le yemekte bir araya geldi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce