|

Bitse de dönsek

Savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeli Hamade ailesi, ülkelerine dönecekleri günü iple çekiyor. Trabzon’da eşi ve 5 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Feride Hamade, “Savaş bir gün biterse döneceğiz. Orası bizim vatanımız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 02:58 - 30/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Feride Hamade, hamallık yapan eşinin kazancıyla geçindiklerini belirtti.
Feride Hamade, hamallık yapan eşinin kazancıyla geçindiklerini belirtti.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle 6 yıl önce Hama’dan ayrılıp ailesiyle beraber Türkiye’ye gelen, bir süre Hatay’da kaldıktan sonra Trabzon’a yerleşen Feride Hamade (42), 5 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Ülkesindeki iç savaşta 17 yaşındaki oğlunu kaybeden, bir oğlu da yasa dışı yollarla gittiği Suudi Arabistan’da tutuklanan, eşi ve 5 çocuğuyla Türkiye’ye sığınan Hamade, ülkesine döneceği günü iple çekiyor.

TÜRKİYE’YE DUA

Sürdürülen barış görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasını temenni eden Hamade, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyoruz. Bizim burada oluşumuzun nedeni odur. Arabistan, Kuveyt, Libya hepsi kapısını kapattı. Bizim ırkımızdan olanlar bize arkasını döndü. Türkiye’den Allah razı olsun. 7 yıldır devam eden bir iç savaş var ama Allah’tan umut kesilmez. Bir gün biterse, can güvenliğimiz olursa döneriz; orası bizim vatanımız” diye konuştu.

#Suriye
#Mülteci
6 yıl önce