|

Bomba bilmecesi

Karşıyaka'da meydana gelen patlamada iki kişi öldü. Önce, bombanın eylem hazırlığı esnasında patladığını bildirildi. Daha sonra, ölenlerin çevrede su satan çocuklar olduğu açıklandı.

Yeni Şafak
00:00 - 27/09/2001 Perşembe
Güncelleme: 21:19 - 31/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Ankara'nın Karşıyaka semti Aydan caddesinin 300 metre yukarısında saat 18.50 sularında meydana gelen patlamada, İdris ve Recep Kör isimli iki kardeşten biri olay yerinde parçalanarak, diğeri de kaldırıldığı hastanede öldü.



Karşıyaka Mezarlığı'na yakın bir noktada meydana gelen patlamada bir kişi parçalandı, diğeri de yaralı olarak Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Numune Hastanesi'ne kaldırılan ve bacaklarında önemli yaralar olduğu bildirilen bir kişi de, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



Ankara Emiyet Müdürü Hasan Yücesan, Karşıyaka'daki patlamada ölen 2 kişinin, Recep ve İdris Kör isimli 2 kardeş olduğunu bildirdi. İdris Kör, patlama ile olay yerinde parçalanırken, Recep Kör ise şuuru kapalı olarak kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde öldü.



Patlamanın ardından saat 21.00 sıralarında olay yerine gelen Savcı Kızılarslan, incelemelerde bulundu. Kızılarslan, olay yerinden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu söyledi.



4 şüpheli gözaltında


Bu arada, olayla ilgili, patlamanın olduğu bölgede şüpheli görülen 4 kişi polisler tarafından gözaltına alındı. Kişiler, bir polis aracının içinde Genel Bilgi Sorgulaması (GBT) için bir süre bekletildikten sonra ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet'e götürüldü.



Öte yandan, olay yerinde inceleme yapan bomba imha ekipleri, topladıkları delillerle saat 21.00 sıralarında ayrıldılar. Olay yeri inceleme ekipleri ise araştırmalarını projektörler yardımıyla geç saatlere kadar sürdürdü.



#Ankara
#Karşıyaka
#Bomba
23 yıl önce