|

'Bostancıoğlu yıkımı'

Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu'nun icraatları bir kitapta toplandı. Agah Oktay Güner'in hazırladığı, Milli Eğitim'de Bostancıoğlu Yıkımı isimli kitapçıkta, Bostancıoğlu, partizan olarak tanıtılıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 17/05/2002 Cuma
Güncelleme: 13:02 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun TBMM'de hakkında verilen soruşturma önergesinin kabul edilmesine neden olan icraatları bir kitapta toplandı. DYP Balıkesir Milletvekili Agah Oktay Güner, Bostancıoğlu'nun bakanlık bünyesinde yaptığı "tahribatı" kitapçık haline getirdi. "Milli Eğitim'de Bostancıoğlu Yıkımı" ismini taşıyan kitapçıkta, Bostancıoğlu, Türkçe düşmanı ve partizan olarak tanıtılıyor.

Eğitim-Sen'in din ve devlet düşmanlığı yaptığını savunan Güner, sendikanın Demokratik Eğitim Kurultayı bildirgesindeki ifadeleri örnek gösterdi.

Büyük memur kıyımı

Agah Oktay Güner, kitabında Milli Eğitim'de Metin Bostancıoğlu döneminde yapılan memur kıyımını da rakamlarla verdi. "Bakan, Cumhuriyet tarihinin en fazla memur kıyımı gerçekleştirmiştir" diyen Güner, "12 Eylül öncesi TÖB-DER kadrolarının ikinci kuşağı Bakan Bostancıoğlu'nun yaptığı sinsi tayinlerle Bakanlığı ele geçirilmiştir" dedi.

Kitapta, Bakan Bostancıoğlu'nun Türkçeye yönelik bir katliam yaptığı belirtildi. Talim ve Terbiye Kurulu'nun, "tüm yazışmalarda öz Türkçe kelimelere" yer verilmesini isteyen 014682 sayılı genelgeye dikkat çeken Agah Oktay Güner, bu genelgeyle "fikir, hayat, hakikat, hürriyet, vatan, istiklal, millet, milli, milliyetçilik, nesil, nesir, tasvir, tavsiye, tecrübe ve vasıta" gibi binlerce kelimeye yasak konulduğunu ifade etti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce