|

Bu cinayeti hiç kimse unutmasın

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’in anlatımlarını konu alan ve Mehmet Akif Ersoy ile Sinan Okumuş’un kaleminden çıkan kitap raflardaki yerini aldı.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 9/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:17 - 9/02/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Hatice Cengiz ve ‘Hatice Cengiz Anlatıyor: Cemal Kaşıkçı’ adlı kitap
Hatice Cengiz ve ‘Hatice Cengiz Anlatıyor: Cemal Kaşıkçı’ adlı kitap

‘Hatice Cengiz Anlatıyor: Cemal Kaşıkçı’ adlı kitabın tanıtım toplantısında konuşan Cengiz, “İşin magazin boyutunu herkes merak etti. Gerçekten konuşmak kolay değil. Sizin acınız başkaları için haber değeri taşıyor. Cemal’in başına gelenlerin yazılı belge olarak kalmasını istedim. Daha önce kimsenin bilmediği şeyleri onun nişanlısı olarak anlattım. Tarihe geçen cinayetin asla unutulmaması için bu kitabı yazdık” dedi.

Nişanlısı Cemal’i konsolosluk önünde beklediği sırada onun içeride korkunç biçimde katledildiğini hatırlatan Cengiz, “Geçmişe dair hiçbir iyi hatıram yok. Bu konuda yanımda olan Türk medyasına ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim” açıklaması yaptı.

ABD Başkanı Trump’la mart ayında görüşeceğini söyleyen Cengiz, “Bizim kalbimize su serpilmesi için cinayetin aydınlatılmasını ve dünyanın bu konunun üzerine gitmesini istiyoruz” dedi.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy ise BM’nin son raporuna rağmen bile İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan herhangi bir ses gelmediğine dikkat çekerek “Herkes bu mevzuyu unutsa bile biz unutturmayacağız” diye konuştu.

Kitapta Cemal Kaşıkçı’ya ilişkin hiçbir yerde yayınlanmamış kayıtlar, fotoğraflar bulunuyor.

#Hatice Cengiz
#Kitap
#Cemal Kaşıkçı
#Mehmet Akif Ersoy
#Sinan Okumuş
5 yıl önce