|

"Bu gemide beraberiz"

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, teröre karşı ortak tavır geliştirmenin zorunlu olduğunu belirterek, "Bu ülkede beraber yaşıyoruz, bu gemide beraberiz, batarsak beraber batarız ama selamete çıkarsak beraber çıkarız" dedi.

Yeni Şafak
14:06 - 29/03/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 11:12 - 29/03/2016 الثلاثاء
AA

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, teröre karşı ortak bir tavır geliştirmenin zorunlu olduğunu belirterek, "Üzülerek söylüyorum; Türkiye'de terör olaylarından sonra PKK'ya, hatta bombayı üstlenen örgüte bir laf etmeyen bazı siyasilerin sadece hükümet üzerinden yürüyor olmasını çok kötü niyetli olarak yorumluyorum." dedi.



Turan, yaptığı açıklamada, Paris'te yaşanan terör saldırısının ardından Fransa'daki siyasetçilerin, STK'ların ve gazetecilerin bu konuda ortak bir paydada buluştuklarını ancak Türkiye'deki saldırılar sonrasında Meclis'teki 4 partinin bir araya gelip bildiriye imza atmakta zorlandığını ifade etti.



"Terör maalesef ülkemizde can yakmaya devam ediyor." diyen Turan, "Bu konuda hükümetin, güvenlik güçlerinin yapacakları var. Teröre karşı ortak bir tavır geliştirmek zorundayız. Üzülerek söylüyorum; Türkiye'de terör olaylarından sonra PKK'ya bir laf etmeyen hatta bombayı üstlenen örgüte bir laf etmeyen bazı siyasilerin sadece hükümet üzerinden yürüyor olmasını çok kötü niyetli olarak yorumluyorum. Hükümet üzerinden yürüyor olmak, hükümet üzerinden ithamda bulunmak siyaset değildir." değerlendirmesini yaptı.



"Bu gemide beraberiz"


Türkiye'nin aklıselim insanlarının ve sağduyulu partilerinin terör konusunu hep beraber çalışarak aşacaklarına inandıklarını belirten Turan, teröristlerin istediği kargaşaya ve "sokağa çıkmayın, sıkıntı var" algısının oluşmasına hep beraber engel olacaklarını dile getirdi.



Turan, ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliğinin sağlıklı bir iletişimden geçtiğini ifade ederek, "Sen oradasın ben buradayım kavgası olmaz. Bu ülkede beraber yaşıyoruz, bu gemide beraberiz, batarsak beraber batarız ama selamete çıkarsak beraber çıkarız. İstiyorum ki terörle ilgili, herkes önce bir aynaya baksın, herkes bu konuda tavrını bir daha gözden geçirsin, hep beraber somut adımlar atalım." diye konuştu.



#AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan
#Bülent Turan
٪d سنوات قبل