|

Bu topraklara sahip çıkacağız

Türkiye 15 Temmuz’daki darbe girişiminin 3. yıldönümünde şehit ve gazileri törenlerle anarken, “direniş ruhu”nu canlı tutuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 15 Temmuz mesajında, “Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 13/07/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:21 - 13/07/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye, 3 yıl önce
'da tarihin en alçak ihanet girişimine tanık oldu. Asker üniformasına saklanan FETÖ'cü teröristlere cevabı, tanklara karşı göğsünü siper eden millet verdi. 15 Temmuz'da milletin silahlarını millete çeviren FETÖ'cü teröristler, milletin ölümüne direnişi karşısında hüsrana uğradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından sokağa çıkan milyonlar sayesinde Türkiye 15 Temmuz'da yeniden ayağa kalktı.

251 ŞEHİT, 2 BİNDEN FAZLA GAZİ

Kadın, çocuk, yaşlı, genç her yaş ve meslekten vatandaşlar, bedenlerini siper edip tankların ilerlemesine izin vermedi. Vatandaşlar kimi zaman üzerlerine çıkarak, kimi zaman ise önlerine geçerek ya da yatarak tank ve zırhlı araçları durdurmayı başardı. Vatandaşların ölümü düşünmeden darbeye karşı durduğu bu gecede 251 vatandaş şehit, 2 binin üzerinde kişi ise gazi oldu.

BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Milletin şanlı direnişi pazartesi günü tüm yurtta törenlerle anılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, sosyal medya hesabı Twitter'dan 15 Temmuz'a ilişkin bir paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili hazırlanan 2 dakika 20 saniyelik bir videoya da paylaşımında yer veren Erdoğan, şunları kaydetti: "Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız."

SİZLERİ 15 TEMMUZ'DA YEŞİLKÖY'E BEKLİYORUM

Erdoğan, Cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Cumanız mübarek olsun. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Sizleri şahsım ve milletim adına en kalbi duygularla selamlıyorum. Sizleri 15 Temmuz gecesi Yeşilköy'e bekliyorum. Allah bizlere de şehitlerimizle anılmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

Milli Savunma Bakanlığınca (MSB) 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşılan mesajda, "FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine 'dur' diyen asil milletimizi saygıyla selamlıyor, vatanı için canını veren sivil, asker, polis tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

FETÖ bir terör şebekesidir


Böyle şehit ettiler

  • FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişimini püskürtmek için sokaklara çıkarak bedenlerini siper eden vatandaşların o gece FETÖ'cü askerlere karşı verdikleri tarihi direniş, görüntülerle de kayıt altına alındı. Hain darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaralıları taşıdığı motosikletiyle cuntacı askerlere meydan okuyarak şehitler kervanına katılan Yılmaz Ercan'ın (39) vurulma anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, motosikletiyle vatandaşların arasından geçerek darbeci askerlere doğru ilerleyen Ercan'ın kısa sürede kurşunların hedefi olma anı ve cenazesinin sabaha karşı gelen ambulansa konulmasının ayrıntıları yer alıyor.

Destansı mücadele


***


***


  • FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da Türkiye'ye yaşattığı karanlık geceden objektife yansıyan destansı mücadele fotoğraf karelerine de yansıdı. Anadolu Ajansı tarafından derlenen fotoğraflarda, Ankara ve İstanbul'da 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkan halkın, darbe girişiminde bulunan askerlerin kullandığı araçlara müdahale ettiği, darbecilerin araçlarını engellediği ve ele geçirdiği anlar yer alıyor. Fotoğrafların çekildiği yerler arasında Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Kızılay Meydanı, Maltepe, TBMM ve Genelkurmay Başkanlığı önü, İstanbul'da ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Taksim Meydanı, Vatan Caddesi ve Atatürk Havalimanı bulunuyor.
#Recep Tayyip Erdoğan
#15 Temmuz
5 yıl önce