|

ByLock’çular sahte pasaport yaptırmış

Kaçak göçmenlere sahte pasaport hazırlayan şebekeye düzenlenen operasyonda, FETÖ üyeliğinden aranan 8 Bylock kullanıcısının adına yapılmış sahte yeşil pasaport çıktı. FETÖ’cülerin sahte pasaport hazırlanması için kişi başı 50 bin dolar ödediği ifade edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 02:33 - 6/03/2018 Salı
Yeni Şafak
FETÖ üyeliğinden aranan 8 Bylock kullanıcısının adına yapılmış sahte yeşil pasaport çıktı.
FETÖ üyeliğinden aranan 8 Bylock kullanıcısının adına yapılmış sahte yeşil pasaport çıktı.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ başta olmak üzere, PKK-DEAŞ-DHKP-C gibi terör örgütlerinin üyeleri ile kaçak göçmenler için sahte pasaport ve belge üreten bir şebekeye operasyon düzenledi. Fatih Molla Gürani Mahallesi’nde bir daireye yapılan baskında, şebeke üyeleri İbrahim Ç., Ahmet A., Ahmet D. ve Mahsum U. gözaltına alınırken, adreste yapılan aramalarda; 46 farklı ülkeye ait toplam 298 pasaport, 86 farklı ülkeye ait kimlik kartı, sürücü belgesi, ikamet tezkeresi, tanıtım kartı, 338 adet farklı ülkelere ait vize, 56 adet THY’ye ait boş biniş kartı, 160 adet silikon mühür, 2 adet numaratör, 600 adet farklı ülkelere ait boş pasaport hologramı, 424 bin TL, 245 bin Euro ve 210 bin Amerikan doları ele geçirildi.

DOKÜMAN İNCELEMESİNDE ELE GEÇTİ

Operasyonun ardından soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, terör örgütü üyelerinin yurt dışına kaçmak için bu şebeke ile anlaştığını ve sahte pasaportlar yaptırdıklarını belirledi. Şebekenin evinden çıkan tüm dokümanları incelemeye alan polis, Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve mahkeme kararı ile aranan 8 FETÖ’cünün ismine ulaştı. Güvenlik kaynakları 8 FETÖ’cünün ismini, aranmaları sürdüğü için açıklamazken, şebeke yeşil pasaport yaptırdıkları belirtildi. Öte yandan FETÖ’cülerin şebekeye kişi başı 50 bin TL ödediği ifade edildi.


İNTERPOL LİSTESİNDEN 50 PASAPORT ÇIKTI

Şebekenin, FETÖ’cülerin yanı sıra DEAŞ-DHKP-C ve PKK gibi terör örgütleri ile kaçak göçmenler içinde sahte pasaport hazırladığı tespit edildi. Pasaportlar üzerinden yapılan incelemede, daha önce İnterpol’e çalıv ntı olduğu bildirilmiş 50 kişiye ait pasaport buradan çıktı. Şebekenin pasaportları İstanbul’da ele geçirdiği düşünülüyor. Pasaportlar arasında diplomatik pasaportların çıkması da dikkat çekti. Emniyet sorguları tamamlanan şebeke üyelerinden Ibrahim Ç. ve Ahmet D. tutuklanırken, diğer 2 şüpheli adli kontrollü serbest bırakıldı.

#FETÖ
#Pasaport
#Sahte pasaport
6 yıl önce