|

Casa faciası Meclis'te

FP'li Esengün, CASA uçaklarının ANAP döneminde alındığını ve bazı iddialar bulunduğunu hatırlatarak, TBMM'ne araştırma önergesi vereceklerini söyedi.

Yeni Şafak
00:00 - 21/05/2001 Pazartesi
Güncelleme: 16:07 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------

FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, peşpeşe meydana gelen uçak kazalarıyla ilgili olarak Casa tipi askeri uçaklar konusunda TBMM'ne araştırma önergesi vereceklerini bildirdi.

Esengün, FP Konya İl Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz gün Malatya yakınlarında, önceki gün de Ankara yakınlarında Casa tipi askeri uçakların düşmesi sonucunda 34 askerin şehit olduğunu, 3'ü İspanyol, 4 teknik elemanın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Kazalar sonrasında söz konusu uçakların eğitim uçuşlarına ara verilmesinin isabetli bir karar olduğunu ifade eden Esengün, kazaların ayrıca Casa tipi uçaklar üzerinde yeni tartışmaları gündeme getirdiğini kaydetti.

Casa uçaklarının ilk kez 11 yıl önce, ANAP iktidarı döneminde İspanya ile imzalanan bir anlaşmayla Türkiye'de yapımına başlandığını anlatan Esengün, şöyle devam etti: "TAİ tesislerinde İspanyol Casa firmasıyla ortak üretilen bu uçaklar gerçekten emniyetli mi? Bu uçaklarla ilgili yapılan anlaşmalarda herhangi bir şaibe, yolsuzluk var mı? Casa'nın Türkiye'de üretimi konusunda rüşvet var mıdır? 11 yıl önce ANAP tek başına iktidardaydı. O dönemde yolsuzluk söylentileri ayyuka çıkmıştı. Casa uçakları konusunda ANAP dönemindeki yapılanlar masaya yatırılmalıdır. Biz, bu konuların detaylı incelenmesi ve araştırılması için TBMM'de gelecek hafta araştırma önergesi vereceğiz. Kazalara ve ardında yatan nedenlere Meclis'in el koymasını, herşeyi en ince teferruatına kadar araştırmasını istiyoruz."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce