|

Çavuşoğlu'ndan F-35 ve Münbiç açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, F-35 savaş uçaklarının teslimiyle ilgili "Canım sıkıldı, uygulamam diyecekleri bir anlaşma değil" dedi. Çavusoğlu ayrıca, Münbiç ile ilgili olarak 'YPG çıkacak, Türkiye denetleyecek' dedi. Çavuşoğlu, daha sonra katıldığı bir canlı yayın programında 'F-35'ler zamanında teslim edilecektir' dedi.

Yeni Şafak
10:03 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:46 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen ve Türkiye'ye F-35 savaş uçağı satışının askıya alınmasını da içeren tasarıyla ilgili Türkiye'den bir açıklama geldi.

Çavuşoğlu, uçakların verilmemesi durumunda ihtiyacın başka yerden karşılanacağını da ifade etti.

Bakan İncirlik Üssü'nün kapatılmasının ise ilişkilerin kopma noktasına gelmesiyle konuşulabileceğini kaydetti.

4 Haziran'da takvim belirlenecek

ABD ile Münbiç görüşmelerine de değinen Çavuşoğlu, "Ön mutabakata göre YPG Münbiç'ten çekilecek 4 Haziran'da takvim belirlenecek" diye konuştu.

Anlaşmanın sağlanması durumunda modelin Suriye'nin kuzeyinde de uygulanabileceğini belirten Çavuşoğlu, ABD'nin YPG ile PKK bağını koparmak istediğini kaydetti.

Çavuşoğlu, istişareler için Ankara'ya çağırılan Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın 4 Haziran'daki görüşme sonrasında dönebileceğini dile getirdi.

'Zamanında teslim edilecektir'


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra katıldığı bir canlı yayın programında sorulan F-35 sorusuna 'F-35'ler zamanında teslim edilecektir' yanıtını verdi.

Almanya'nın daveti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Başbakan Merkel'in 24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Almanya'ya davet ettiğini yineledi.




#Çavuoğlu
#F-35
6 yıl önce