|

Çay keyfinde yakalandı

FETÖ’nün Denizli Emniyet imamı olduğu belirlenen firari Abdullah Yağcı, İstanbul TEM Polisinin operasyonuyla 3 aydır saklandığı İstanbul’da eşi ile birlikte Avcılar’da bir kafede çay içerken gözaltına alındı

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:58 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Çay keyfinde yakalandı
Çay keyfinde yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün firari imamlarına yönelik operasyonlar kapsamında, örgütün Denizli Emniyet imamı Abdullah Yağcı, İstanbul’da yakalandı. İş adamı olan Abdullah Yağcı’nın sahibi olduğu, Eva Nil Tekstil ve Üçgül Anonim şirketleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında KHK ile TMSF’ye devredilmiş ve iş adamının tüm mal varlıklarına el koyulmuştu.

SAHTE KİMLİK ÇIKARMIŞ

Harekete geçen ekipler, önceki gün Avcılar’da bir kafeye baskın yaptı. Firari emniyet imamı Abdullah Yağcı, eşi ile birlikte çay içerken yakalandı. Polisi görünce kısa süre şaşkınlık yaşadığı görülen fakat panik yapmayan Yağcı’nın o anları güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi. Polisleri kafede karşısında görünce üzerinde bulunan ‘Ferat Köseoğlu’ adına düzenlenmiş sahte kimliği veren Yağcı’nın polis ekiplerine, “Ben Ferat Köseoğlu’yum, psikolojik ilaçlar alıyorum” dediği öğrenildi. Yağcı’nın sahte kimlikle adeta kurtulmaya çalıştığı ifade edildi.

EŞİ ‘ABİSİ’ OLARAK TANITMIŞ

Yağcı’nın, darbe girişimi sürecinden bu yana cep telefonu dahi kullanmadığı ortaya çıktı. Yağcı ile gözaltına alınan eşi F. Yağcı’nın ise Başakşehir’deki komşularına ve çevre sakinlerine FETÖ imamı olan kocasını ‘abim’ diyerek tanıttığı dile getirildi. Sorgusunun ardından mahkemece tutuklanan Yağcı’nın evinde ele geçirilen 2 bilgisayarın incelemesi sürüyor.

#​FETÖ
#TMSF
#15 Temmuz
7 yıl önce