|

Cem-Bayar anlaştı

YTP lideri Cem ile DTP lideri Bayar, seçim ittifakı konusunda anlaşmaya vardı. Cem, Bayar ile görüşmeden önce 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le görüşerek birleşme onayı aldı.

Yeni Şafak
00:00 - 9/08/2002 Cuma
Güncelleme: 12:17 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------

Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı İsmail Cem ile DTP Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar, seçim ittifakı yapılması konusunda anlaşmaya vardı. İsmail Cem, Mehmet Ali Bayar ile görüşmeden önce 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le görüşerek birleşme onayı aldı.

YTP Genel Başkanı İsmail Cem, DTP Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar ile biraraya geldi. DTP Genel Merkezi'nde yaklaşık birbuçuk saat süren görüşmeden sonra Bayar ve Cem, ortak açıklama yaptılar. DTP lideri Bayar, "Siyasal kimliklerimizi, partilerimizin kurumsal varlığını koruyarak, seçim ve sonrasında birlikte hareket etme imkanını yetkili kurullarımızda tartışarak, yetki isteyeceğiz" dedi. Karşılıklı iki ortak iradenin biraraya geldiğini dile getiren Bayar, "Bunu ilk adım olarak da görmek mümkün" dedi.

Ortak payda buluşması

YTP Genel Başkanı İsmail Cem ise iki partinin benzer görüşleri paylaştığını ve ortak bir paydada buluştuğunu ifade ederek, "Eğer, bu yetkili kurullarımızda benimsenirse, 'Türkiye'mize iki parti olarak güzel bir beraberliği birlikte sergileyeceğiz" dedi. İsmail Cem, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in bu birliktelikteki rolünün ne olacağının sorulması üzerine, Derviş'in hem Bayar'a, hem de DTP'ye değer verdiğini ve bu beraberliğin YTP tarafından gerçekleştirilmesine önem veren bir yaklaşım içinde bulunduğunu söyledi.

İsmail Cem, Mehmet Ali Bayar ile görüşmeden önce Süleyman Demirel ile görüştü. Demirel-Cem görüşmesinde, YTP ile DTP'nin ittifak yapması konusunda anlaşmaya varıldığı, Cem-Bayar görüşmesinin ise formalite olduğu ifade edildi.

7.4 trilyon hesabı

DTP ile YTP'nin nasıl bir seçim ittifakı yapacağı da netleşmeye başladı. 3 Kasım'da yapılacak seçimlerde DTP listelerinden girilecek. Bunun ise 7.4 trilyon Hazine yardımı alınmasına yönelik bir adım olduğu belirtildi. YTP, Meclis'te grup kurmasına rağmen 41 ilde teşkilatını kuramadığı için Hazine yardımı alamayacak. Ancak DTP, Türkiye'nin bütün illerindeki teşkilatlanmasını tamamladı. YTP milletvekillerinin seçimlere DTP listelerinden girmelerine rağmen YTP kurumsal olarak varlığını sürdürecek. DTP teşkilatlarını tamamladığı ve Meclis'te grup kurduğu için Hazine'den 7.4 trilyonluk yardım almaya hak kazanacak.

YTP'YE YENİ KATILIMLAR
İsmail Cem liderliğindeki Yeni Türkiye Partisi'ne katılımlar dün de sürdü. İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Engin Gözükara, Maltepe Üniversitesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bener Şen, ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Esen Faruk Özsan, Prof. Dr. Mehmet Kıldır ve Prof. Dr. Celal Ferdi Gökçay, İzmir eski Çevre İl Müdürü Vildan Gündoğdu, Av. Özer Kırca, işadamı Metin Kalkavan, Dış Ticaret ve Gümrük Uzmanı Eşref Güngör YTP'ye partiye üye oldu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce