|

CHP il yönetimi istifa etti

Eski CHP Kastamonu İl Başkanı Mehmet Salih Karasalihoğlu, dün yaptıkları toplantıda yönetim kurulundaki 21 üyeden 1'i dışında istifa kararı aldıklarını belirterek, istifaları genel merkeze sunduklarını açıkladı.

Yeni Şafak
13:03 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 13:06 - 28/11/2014 Cuma
AA

Karasalihoğlu, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 47 aydır özveriyle görev yaptıklarını, şeffaf ve saygı kurallarıyla hareket ettiklerini söyledi.


Göreve geldiklerinde bir yıldır kapısı açılmayan parti binasını esaslı onarımdan geçirerek partililerin hizmetine sunduklarına dikkati çeken Karasalihoğlu, şöyle konuştu:


"Partimize bir otomobil alınmasını sağladık. Kiraların düzgün ödenmesini, seçimlerde ve diğer zamanlarda siyasetin yönlendirdiği etkinliklerin içinde bulunduk. 30 Mart'taki yerel seçimlerde genel merkezin talimatı doğrultusunda 18 ilçede seçime katıldık. Seçimlerde aday belirlemede ilçe örgütlerimizin inisiyatif almasını istedik ancak seçim sürecinde genel merkezden gereken maddi desteği alamadığımızdan, imkanlara göre dağıtım yapıldığından, ilçe örgütlerimizle aramızda istenmeyen gerginlikler oluşmuştur. 10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimindeyse hiçbir destek alınamamıştır."


"Görevimizi layıkıyla yaptığımıza inanıyoruz"

Karasalihoğlu, seçimin ardından muhaliflerin bazı ilçe başkanlarını da yanlarına alarak genel merkeze kendilerini haksızca şikayet ettiklerini öne sürerek, genel merkezin bu sese kulak vererek il yönetimini pasifize ettiğini savundu.


"Son olarak parti disiplinine uymayan bir ilçe yöneticisi, eylemine uygun olarak İl Disiplin Kurulu tarafından ihraç cezasıyla tecziye edildiği halde, Yüksek Disiplin Kurulu, bu cezayı kaldırarak, en hafif cezayla bu kişiyi taltif etmiştir" dilen Karasalihoğlu, bu kararla, seçimle göreve gelen 21 kişilik il yönetim kurulunun almış olduğu kararların hiçe sayıldığını ileri sürdü.


Karasalihoğlu, şöyle devam etti:


"Dün yapmış olduğumuz toplantı sonucunda 21 yönetim kurulu üyesinden bir üye dışında 20 üye istifa etmiştir. İstifalarımızı genel merkezimize sunduk. 21 yönetim kurulu üyesinden biri dışında 20 üye istifa etmiştir. Yönetim kurulunda görev alan arkadaşlar partimizin bundan sonraki her hizmetine hazırdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, 91 yıllık geçmişi olan partimizde 47 ay yönetim görevi yürütmek, bizler için gurur ve şereftir. Görevimizi layıkıyla yaptığımıza inanıyoruz."


Karasalihoğlu, emeği geçenlere teşekkür ederek, göreve gelecek yeni yönetime başarı diledi.

#chp
#kastamomu
#Mehmet Salih Karasalihoğlu
#istifa
9 yıl önce