|

Çin'den et talebi geldi

Çinli yetkililer, süt ve et ürünlerine büyük ihtiyaç duyduklarını belirterek, 'Özellikle bu ürünlerinizi bize satmalısınız' dedi.

Takvim
00:00 - 30/08/2013 Cuma
Güncelleme: 11:34 - 30/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
Çin'den et talebi geldi
Çin'den et talebi geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 'Çin'den Türkiye'ye 100 Entellektüel' projesi kapsamında İstanbul'a gelen Çinli bürokratlar, iki ülkenin ticaret hacmindeki dengesizliğin çözülmesi için her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Özellikle şu an Türkiye'den Çin'e ihracatı yapılamayan süt ve et ürünlerine büyük ihtiyaç duyduklarını belirten Çinli yetkililer, "İkili ticaretteki dengesizlik gıda ile çözülecek" açıklamasında bulundu.

Turist fırsatı

Çin Satın Alma Kurumu Başkanı Nie Zhen, Türkiye ile Çin arasındaki ticaret hacminin son 10 yılda 20 kat arttığını ifade ederek, "Ticari ilişkilerimiz artmaya devam ediyor. Geçen yıl yüzde 18'lik büyüme gerçekleşti. Ancak buna rağmen iki ülke arasında ciddi bir ticari dengesizlik var. Biz de bu problemi çözmek için buraya geldik. Özellikle et ve süt ürünlerinizi bize satmalısınız" dedi. Türkiye'nin her sektör için büyük potansiyeller barındırdığına da vurgu yapan Zhen, "Gıda zengini olduğunuz gibi turistik de bir ülkesiniz. Ama bunu bize tanıtamıyorsunuz. Dünyaya en çok turist gönderen ülkeyiz. Burada en büyük payı Türkiye alabilir" diye konuştu. Zhen, en az 80 binin üzerinde firmayla bağlantılı olduklarını belirterek, en az bin tanesini yatırım için Türkiye'ye göndereceklerinin sözünü verdi.

11 yıl önce