|

Çin'den kaçanlar Türkiye'ye koşuyor

Uluslararası önemli firmalarla çalışan Primo Ambalaj ve Kimya Sanayii'nin Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, “Üretim üssü Türkiye” sloganının artık gerçekleştiğini belirtti. Türkiye'nin, bölgesinin en önemli üretim merkezi haline geldiğini aktaran Bahar, Çin'e giden pekçok batılı firmanın da geri dönerek, üretimini Türkiye'ye kaydırdığına dikkat çekti

Merve Onkök
00:00 - 2/11/2011 Çarşamba
Güncelleme: 22:57 - 1/11/2011 Salı
Yeni Şafak
Çin'den kaçanlar Türkiye'ye koşuyor
Çin'den kaçanlar Türkiye'ye koşuyor

Farklı yapılanmasıyla Türkiye'de yeni bir üretim konseptine imza atan Primo Ambalaj ve Kimya Sanayii, bugün yüzü aşkın iş kolunda anahtar teslimi fason ürün üretimi gerçekleştiriyor. Primo'daki üretim hareketliliğinin, Türkiye'deki üretimin adeta barometresi olduğunu dile getiren Primo Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, batılı dev uluslararası şirketlerin pek çok üretimlerini Türkiye'de gerçekleştirdiğini söyledi.

PAZARA YAKINLIK AVANTAJI

Balkanlara, Ortadoğu'ya ve Kafkasya'ya bakıldığında ekonomik olarak en istikrarlı ülkenin Türkiye olduğunu belirten Salvo Bahar, “Ayrıca hem ülkemizin hem de çevre ülke ve bölgelerin nüfusu burada önemli bir cazibe unsuru oluşturuyor. Bu cazibe merkezinde gerek altyapısı, gerek yetişmiş insan kaynağı, gerek yeni pazarlara olan yakınlığı ile ülkemiz, pekçok uluslararası üretici kuruluş açısından öncelikli tercih haline geldi” diye konuştu.

Geçmiş on yılda üretimini Çin'e kaydıran kuruluşların, hem kalite hem de iş yapış biçimi olarak orada aradıklarını bulamadıklarını duyduklarını aktaran Salvo Bahar, “Perakende sektörünün sürekli değişen ve güncellenen ihtiyaçları için Çin çok uzak kalıyor. Oradan batıya ürün ancak iki ayda gelebiliyor. Oysa perakende sektöründe artık kimsenin uzun zamanlara tahammülü yok. Ürün pazara hem hızlı hem kaliteli gelmeli. İşte Türkiye bu nedenle öne çıkıyor. Ülkemiz hem geleneksel batılı pazarlara hem de yeni gelişen pazarlara çok yakın. Ayrıca batılı iş yapış biçimiyle de işlerin kolaylıkla ve hızlı çözülebildiğini bir ülke” ifadelerini kullandı.


Tüm şartlar lehimizde

İçinde bulunduğu şartların Türkiye'yi üretim açısından bir cazibe merkezine dönüştürdüğünü belirten Bahar, “Türkiye artık üretim üssü oldu. Yıllardan beri dile getirilen ve arzulanan durum bence gerçekleşti. Özellikle perakende, gıda ve kimya sektörü için ideal şartlar var. Uluslararası kuruluşlar bunu değerlendiriyor” dedi. Primo'nun üretim hareketliliğinin de bu gerçeği yansıttığını dile getiren Salvo Bahar, uluslara- rası kuruluşlardan gelen üretim talebi doğrultusunda yatırımlar yaptıklarını ve bu yıl yüzde 50 büyüme ile tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.



13 yıl önce