|

Cisco'dan 275 milyon $ yatırım

İnternet ağ teknolojileri ve veri iletişimi şirketi Cisco'nun CEO'su John Chambers, 5 yıl içinde eğitim başta olmak üzere çeşitli alanlarda 275 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı

Mustafa Kemal Şen
00:00 - 27/09/2006 Çarşamba
Güncelleme: 01:07 - 27/09/2006 Çarşamba
Yeni Şafak
Cisco'dan 275 milyon $ yatırım
Cisco'dan 275 milyon $ yatırım

Dünyanın önde gelen bilişim şirketlerinden Cisco Systems, gelecek 5 yıl içinde Türkiye'ye 275 milyon dolarlık yatırım yapacak. Doğu Avrupa ziyareti kapsamında Ankara'ya gelen Cisco Systems İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi John Chambers, yatırım kararını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Cisco Systems'in 163 ülkede faaliyetlerinin bulunduğunubelirten Chambers, ağ uzmanı yetiştirmede kamu-özel sektör ortaklığını benimsediklerini, bu yöntem sayesinde Çin ve Hindistan'da önemli başarılar elde ettiklerini anlattı.

Chambers, Başbakan Erdoğan'ın dinamik ve açık beklentileri bulunduğunu, fırsatları bilmek istediğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç de Cisco'nun yatırımının altyapının gelişmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk ise 3 yıl önce 100 öğrenciye 1 bilgisayar düşerken, bugün ortaöğretimde bu oranın 12-13, ilköğretimde 25-26'ya yükseldiğini ancak okullara sadece bilgisayar götürmenin yeterli olmadığını kaydetti.



Network uzmanı yetişecek

Cisco baskani Chambers Türkiye'de öğretmen ve öğrencilere yönelik geliştirilen bir proje ile 15 bin Bilişim Network uzmanı açığı kapatılacağını söyledi. Yeterli altyapısı olan yerlerde, ücretsiz bilgisayar ağı uzmanlığı eğitimi verilecek programın protokolü, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Türkiye Bilişim Vakfı yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı arasında imzalandı.

18 yıl önce