|

Çok mutlu olduk

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, evlat edinmede 40 yaş sınırının kaldırılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını söyledi. Kaya, “Beklenilenin çok üzerinde pozitif dönüş aldık. Çok mutlu oldum" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:15 - 7/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, evlat edinmede 40 yaş sınırının kaldırılmasına dair değişiklik çalışmalarında beklenilenin çok üzerinde pozitif dönüş aldıklarını belirtti. Kaya, bakanlığının çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kaya, koruyucu aile sayısını artırmak için valilikler ile çalıştıklarını bildirdi.

YAŞ SINIRINDAN GERİ ÇEVRİLEN AİLELER VARMIŞ

Bakan Kaya, evlat edinmede 40 yaş sınırının kaldırılmasına yönelik yönetmelik değişikliği üzerinde çalıştıklarını belirtti. Kaya, “İnanılmaz derecede geri dönüşümler oldu. Beklenenin çok üzerinde pozitif geri dönüşüm aldık. Çok mutlu oldum. Evlat edinmek isteyip geri çevrilen insanlar olmuş. Ben de gelen şikayetler üzerine bu çalışmayı başlattım” dedi. Kaya, artık insanların daha geç evlendiğini, eskiden 20'lerin başında evlenilirken şimdi insanların 20'lerin sonuna doğru evlendiğini, özellikle eğitimli kesimin daha geç evlendiğini bildirdi. Kaya, "İş hayatı derken, kadınlar daha geç yaşta anne olmayı tercih ediyor. Zaten 30'a yaklaşmış, anne olmak istediğinde de bazen doğal yollarla olmuyor. Doğal yollarla olmayınca tedavi süreçleri de çok ilerledi. Çoğu insan 45 yaşına kadar beklemeyi tercih ediyor" değerlendirmesinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "18 yaşına geldin, kapının önündesin" diye bir şeyin asla söz konusu olmadığını vurguladı.

#Fatma Betül Sayan Kaya
#Evlat Edinme
7 yıl önce