|

Cumhur ittifakı devam edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında Cumhur İttifakı üzerindeki tartışmalara değindi. Andımız, af ve erken emeklilik konusunda MHP’yle farklı düşündüklerini belirten Erdoğan “Görüş farklılıklarımızın Cumhur İttifakı’na gölge düşürmesine fırsat vermemeliyiz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 24/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:32 - 24/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan, Cumhur İttifakı ortakları arasında görüş ayrılığına neden olan af ve öğrenci andı konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu: 15 Temmuz'dan sonra MHP ile çok verimli bir ittifak örneği sergiledik. Temel konularda ittifak içinde olmak her konuda aynı çizgiyi takip etmesini gerektirmiyor. Farklı düşündüğümüz konularda kendi yolumuzu takip ederiz. MHP ile af, ant, erken emeklilik konusunda farklı düşündüğümüz görülüyor.

KİMSEYİ HEDEF ALMADIK

Politikalarımızı sonuna kadar savunuruz ama kimseye saygısızlık etmeyi aklımızdan geçirmeyiz. Af meselesi gündeme geldiğinde arkadaşlarıma talimat verdim. Böyle bir düzenlemenin milletin vicdanını rahatsız edeceğini gösterdi. Teklife sıcak bakmadığımızı anlatmaya çalıştık. Bizim kimseyi ne kurum ne de isim olarak hedef almamız söz konusu değil. Sosyal medyadaki açıklamaların yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünüyor ve üzülüyorum.

TEK ANDIMIZ İSTİKLAL MARŞI

Andımız konusunda Türkiye'yi haketmediği bir tartışmaya sürükleyen bu karar bazı hastalıkların hala yaşadığını gösteriyor. Bize göre milletimizin en büyük ve en etkili andı İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşımız dışında bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız. (Bahçeli) Ben ayrımcı değilim diyeceksin, yıllarca bakanlık yapmış arkadaşımıza bir taraftan hakaret bir taraftan tehdit savuracaksın (Bekir Bozdağ). Doğrusu bakanımıza yönelik bu tehdit ve hakareti bir genel başkana yakıştıramadım. Buna yol arkadaşımı feda edemem. Hiçbir arkadaşımızın tehdit edilmesine göz yumamayız.

SAYGI DUYARIZ

Görüş farklılıklarımızın Cumhur İttifakı'na gölge düşürmesine izin vermemeliyiz. Biz Cumhur İttifakı'nı ülkemizin son yıllardaki en önemli kazanımlarından biri olarak görüyor ve geleceğe taşımak istiyoruz. Bu ittifaka zarar verecek hiçbir işin içerisinde olmadık, olmayız. Gördük ki MHP kendisi için çok farklı bir tercih yaptı, saygı duyarız. Söyleyeceğimiz tek şey yerel seçimlerde madem biz yolumuza diyorlar biz de herkes kendi yoluna deriz.

  • Seçim zirvesi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile toplantı yaptı. Toplantıda yerel seçimler ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı “ittifak” açıklaması masaya yatırıldı.

Tüm dünya canlı izledi

Erdoğan’ın Cemal Kaşıkçı’ya ilişkin açıklamaları tüm dünyada yankı buldu. Erdoğan’ın açıklamaları dünya ajans ve televizyonları tarafından canlı aktarıldı.

Rus TASS haber ajansı Erdoğan’ın Kaşıkçı’nın ince bir planla öldürüldüğüne ilişkin sözlerini başlığa çekti. Arap televizyonları, Erdoğan’ın konuşmasında Kaşıkçı cinayetine ayırdığı kısmın tamamını canlı olarak yayınladı. Mısır basını, konuşmayı son dakika olarak verdi. İran devlet televizyonu, Erdoğan’ın konuşmasını canlı yayında simultane tercümeyle izleyicilerine aktardı. Tüm dünyada olduğu gibi İsrail basını da konuşmayı yakından izledi. Erdoğan’ın açıklaması Avrupa televizyonları tarafından simültane çeviriyle canlı verildi. Gazetelerin internet sitelerinde Erdoğan’ın açıklamaları dakika dakika aktarıldı. Dünya basını, Erdoğan’ın, cinayetin planlı ve siyasi olduğu, zanlıların İstanbul’da yargılanması gerektiği sözlerini öne çıkardı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#MHP
#İttifak
6 yıl önce