|

Cumhur İttifakı tarih yazacak

İttifakla kutuplaşma ihtimalinin en aza indirildiğini vurgulayan ve CHP’den gelen eleştirilere “İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz Cumhur dedik, siz de cümbüş deyin. Curcuna ittifakında karar kılın” diye rest çeken MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘Cumhur İttifakı’nın 2019’da tarih yazacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:15 - 28/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli, ittifakla kutuplaşma ihtimalinin en aza indirildiğini vurgulayarak, yapılan eleştirilere “İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz Cumhur dedik, siz de cümbüş deyin. Curcuna ittifakında karar kılın” diye rest çekti. MHP Grubu’nda konuşan Bahçeli şunları söyledi: Cumhur, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine onay vermiş, geleceğini bu sistemin ruhuna göre planlamış ve tayin etmiştir. Yeni sistemde kutuplaşma ihtimali en aza indirilmiştir. Barajın fiilen yüzde 50+1’e çıktığı göz önüne alındığında siyasi partilerin uzlaşmaktan, ahlaki bir ittifak kurmaktan başka seçeneği de kalmamıştır.

SUDAN ÇIKMIŞ BALIĞA ÇEVİRECEĞİZ

Türkiye’nin beka düzeyinde tehditlerle boğuştuğu bir dönemde, siyasetin kavgaya sapmasını doğru göremeyiz, makul karşılayamayız. Mevzu bahis vatandır; cepheleşmeye, ters düşmeye yer yoktur. Cumhur İttifakı, milli bekanın nefesidir. Cumhur İttifakı, istikbalin sesi, milletin ta kendisidir. Varsın başkaları ihanet ittifakıyla avunsun. Varsın başkaları FETÖ ittifakından medet umsun. Varsın başkaları PKK/PYD ittifakına umut bağlasın. Biz cumhur diyeceğiz, biz Cumhuriyet diyeceğiz, biz Türkiye’nin ittifak ve iradesiyle hepsini şaşkına, alayını sudan çıkmış balığa çevireceğiz.

PKK’YA TAKLA, FETÖ'YE SELAM

Biz ittifak dedikçe CHP kabuslar görmeye başladı. Biz Cumhur’un ittifakından bahsettikçe bunlar PKK/PYD’ye güvercin taklaları atmışlar, FETÖ’ye selam çakmışlardır. Seçim ittifaklarının hukuki zemine oturacak olmasından ödleri kopmuş, ne var ki HDP’yle al takke ver külah ilişki içine girmekten fıtratları gereğince en ufak rahatsızlık duymamışlardır. CHP kendi gözündeki merteği görmemiş, başka gözlerde çöp aramaya kalkışmış, duvara toslamıştır. CHP’liler titriyor, İP’sizler terliyor, HDP’liler telaşlanıyor. İttifak yapmayanlar yüzde 10 barajına takılacakmış, bu adaletsizlikmiş. Size ittifak yapmayın diyen var mı?

CHP VE YEDEKLERİ ÇELME PEŞİNDE

Cumhur ittifakı 2019’da tarih yazacak, çerini çöpünü önüne katıp sandığı bunlara dar edecektir. Gurgun cücüğü baharda mı sayılır güzün mü sayılır, herkes öğrenecek. İttifak diyoruz, CHP ve yedekleri koalisyon uydurmasıyla önümüze geçmeye, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. İttifak ve koalisyonun farkını bilmeyenlere ne yapsam, ne anlatsam boş; zira: gafile kelam nafile kelam.

  • Siz de cümbüş deyin
  • Bahçeli, Cumhur İttifakı’na yönelik CHP’den gelen eleştirilere şöyle cevap verdi: “PKK’nın siyasi uzantılarına ilave olarak FETÖ’cü hainlerle aynı safa dizilenler ahlaksızlığın dibini boyladıklarını görmüyor, göremiyorlar. İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz Cumhur dedik, siz de cümbüş deyin, curcuna ittifakında karar kılın. CHP’nin barajı sıfıra inmesi teklifiyle acaba oylarının sıfırlandığını mı fark etmiştir? CHP kendi kendisini tekzip etmiş, İP ve yoldaşı HDP suçüstü yakalanmış, yakayı ele vermişlerdir. Görünen o ki CHP’nin umutları tükenmiş, siyasi madrabazlık, siyasi meddahlık yapacağı bir alan kalmamıştır. CHP’nin, HDP’nin, bu dönemin 21 Şubatçısı İP’in durumu içler acısıdır. Cumhur İttifakı’nın yanına yöresine başka isimler takarak lekelemeye çalışanların arzuladıkları ittifak bellidir, bunun adı da cunta ittifakı, curcuna ittifakı, cüruf ittifakı, çürük ittifakıdır.”
#Devlet Bahçeli
#Cumhur İttifakı
#Politika
6 yıl önce