|

Teröristler korucuları tehdit etti: Başkan rest çekti!

Şırnak’taki Hilal Belde Belediye Başkanı, Haftanin’e yol yaptı. PKK, başkan ve korucuları isim isim hedef gösterip tehdit etti. 3 saldırı atlatan Cevher Benek, “İşimiz yalnız parke taşı döşemek değil, daha Haftanin’e çocuk parkı yapacağız” dedi.

Aybike Eroğlu
02:15 - 30/08/2020 Sunday
Güncelleme: 12:51 - 30/08/2020 Sunday
Yeni Şafak
Cevher Benek
Cevher Benek

TSK, terör örgütü PKK’nın son dönemde karakol ve üs bölgelerimize yönelik taciz ve saldırı teşebbüslerine karşı, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Pençe-Kaplan Operasyonu başlattı. 15 Haziran gecesi Irak’ın kuzeyinde yer alan ve teröristlerce üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'taki terör yuvalarına yönelik düzenlenen hava harekatında çok sayıda terör unsuru imha edildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), operasyonunun başladığını, “Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor” sözleriyle duyurdu.

ASKER VE KORUCULAR HAFTANİN’DE

Operasyon kapsamında komando birlikleri ile güvenlik korucuları Irak’ın kuzeyinde yer alan Haftanin bölgesine girdi. Şırnak’a yakın bir konumda yer alan Haftanin bölgesi, Kandil dağlarının uzantısı olarak dikkat çekiyor. Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarların kullanıldığı operasyon çerçevesinde 150’den fazla terörist hedef tam isabetle vuruldu. Operasyonla adeta nefesi kesilen terör örgütü PKK ise, düzenlenen operasyonların faturasını güvenlik korucularına kesti.



KORUCUBAŞLARINA ÖLÜM TEHDİDİ

Sözde Haftanin Eyalet Komutanlığı adıyla bir bildiri yayınlayan terör örgütü, TSK mensuplarına öncülük eden korucubaşlarından hesap sorulacağını duyurdu. İsim isim hedef gösteren PKK, Örgüt Pençe -3 Operasyonu'na katılan Gülyazı, Yemişli, Dağdibi, Ortabağ köylerinin korucubaşlarını da ölümle tehdit etti.

Aynı bildiride yol yaptığı gerekçesiyle terör örgütünün hedef gösterdiği bir isim de Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Hilal Belde Belediye Başkanı Cevher Benek’ti. Yeni Şafak’a konuşan Benek, “İşimiz yalnızca Hilal’e parke taşı döşemek değil, daha Haftanin’e çocuk parkı yapacağız” dedi.

ONLARA HEP MESAFELİYDİK

Goyan Aşireti'ne bağlı Benek ailesinin, PKK'nın ortaya çıktığı günden bu yana örgüte hep mesafeli durduğunu anlatan Cevher Benek, “Örgüt ortaya çıktığından bu yana Kürt halkına verdiği zararları ortaya koysak, kimse hizmet ettikleri ortada. Her zaman bunların başka güçlerin taşeronu olduğuna inandık. Bu yüzden de en başından beri hep devletin yanında yer aldık. 1973'te Hilal beldesinde ilk belediye kurulduğunda babam başkan seçildi. 80 ihtilaline kadar başkanlık görevini sürdürdü. Babam Benek ailesinin aşiret reisiydi. 2008’de vefat edince, ailenin ileri gelenleri toplanıp benim aşiret reisi olmama karar verdiler. 1 yıl sonra da başkanlığa aday olup kazandım. 2009'a kadar korucubaşlığı görevini yürüttüm” diye konuştu. Cevher Benek, 2006 ve 2019 yıllarında iki kez PKK'nın bombalı saldırısına uğradı. 2018 yılında da silahlı saldırıya maruz kaldı.


İŞİMİZİ YAPIYORUZ RAHATSIZ OLUYORLAR

31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kızılcahamam'da ödüllendirilen Başkan Benek, “Türkiye genelinde yüzdelik orana göre birinci oldum. 2 sene önce belediyeler birliğinin düzenlediği yarışmada, Güneydoğu'daki en çalışkan ikinci belediye başkanı seçilirken, Güneydoğu'da birinci oldum. Görevimi kötüye kullanmayıp yalnızca milletime hizmet ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Burada PKK'yı rahatsız eden şey de budur” şeklinde konuştu. Hilal Beldesi'ne yeni bir eğitim kurumu inşa edeceklerinin altını çizen Benek, “Yapacağımız imam hatip kampüsünün bir eşi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yok. Nitelikli çalışmalarımız nedeniyle bizden rahatsızlar” dedi.

TARAFIMIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Korucu ailesi olarak Pençe Kaplan Operasyonları'nda yer aldıklarını anlatan Benek, “Biz buralara emirle değil, gönüllü gidiyoruz. Köy olarak Zeytindalı Operasyonu'nda da yer aldık. Askerlerimizin geçtiği güzergahların, gittikleri üs bölgelerinin yollarını biz yapıyoruz. Yaptığımız yol çalışmaları askeri birliklerin intikallerini ve tedarik imkanlarını kolaylaştırıyor. Ayrıca örgüt, bizim yol çalışmalarımıza EYP tuzaklayamıyor. Savurdukları tehdidin altında bu sebepler yatıyor. Ancak bizim için farkeden bir şey yok. Biz çözüm süreci de dahil olmak üzere her koşulda tarafımızın Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ifade ettik ve bu doğrultuda çalıştık. Tehditlerin, olumsuz söylemlerin hiçbir önemi yok. Bugüne kadar geri adım atmadık, askerimizin devletimizin yanından ayrılmadık, bundan sonra da ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı.

RÜYANIZDA GÖRÜRSÜNÜZ

TSK'nın yürüttüğü Pençe-2 ve Pençe Kaplan Operasyonları'nın örgütün nefesini kestiğini aktaran Benek, “Kuzey Irak'ın Haftanin bölgesi örgüt için çok önemliydi. Yapılan operasyonlardan sonra videolar çekip 'biz buradayız' mesajı vermeye çalışıyorlar ama nafile. Hiçbiri bölgede değil, ortalık tertemiz edildi. Bir gecede onların yıllardır in olarak kullandıkları alanlara havadan indirme yapıldı. Bir gün arayla üs bölgeleri kuruldu. Birkaç gün içinde de mağaralar, silah ve erzakların yer aldığı tünellerde kapana kısıldılar. Kimileri öldü, kimileri teslim oldu. Hantor Dağı denilen bölge dağlık, kayalık, çalılık karmakarışık bir yer, ona rağmen bölgede 3 üs bölgemiz var. Örgüt artık sadece rüyasında o bölgelerde gezebilir” şeklinde konuştu.

HAFTANİN DÜMDÜZ EDİLDİ

Haftanin bölgesine yönelik operasyonlardan sonra örgüt militanlarının Kandil, Metina, Avaşin, Gara, Zap bölgelerine geçtiğini aktaran Benek, “ Örgütün şah damarı kesildi. Haftanin ve Suriye sınır hattı temizlendi, bölge adeta dümdüz edildi. Bunlar artık geriye çekildikten sonra içeride kalanlar ya ölecek ya da teslim olacak. Devletimizin dik duruşu ve kararlılığı örgütü bitirme noktasına getirdi. Yıllardır vatandaşın hayalinde olan 30-40 yıldır kimsenin gidemediği yaylalara, piknik alanlarına insanlarımız artık gece bile gidiyor. Kararlılık bölge halkına da moral oldu” diye anlattı.

KORUCUBAŞLARINI DA TEHDİT ETTİLER

Örgütün yaptığı açıklamaya itibar edilmemesini isteyen Cevher Benek, “Kendi medya organlarında yayınlanacak açıklamaları servis edebilmek için 2-3 gün beklemek zorunda kalıyorlar. Yer tespitinden korkuyorlar. Bu açıklamalar Batı'da yaşayan insanların üzerinde daha etkili oluyor. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz, terör örgütünün yaptığı hiçbir açıklamaya itibar etmeyin” dedi.

  • ÇILDIRIYORLAR!
  • Yapılan operasyonlarla PKK'lı teröristlerin inlerine girildiğini aktaran Benek, “Girmeye de devam edeceğiz. Hedefimiz daha da ilerisi, Metina, Zap, Gara'dır. Bu bayrağı Kandil'e dikene kadar onları rahat bırakmayacağız. Şunu söylersek örgüte hedef oluruz gibi bir derdimiz yok, biz zaten hedefiz. Insanları tehditle yola getirebileceklerini zannediyorlar, kimseden çekincemiz, korkumuz yok. Her toplantımızda açık ve net bir şekilde bu örgütün en çok Kürt halkına zarar verdiğini yüksek sesle ifade ediyoruz. Bizim bu duruşumuz da onları çıldırtıyor” değerlendirmesinde bulundu.
  • Yerli ve milli mühimmatların kullanıldığı Pençe- Kaplan Operasyonu kapsamında teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan onlarca hedef hedef imha edildi, teröristlere ait çok sayıda mühimmat da ele geçirildi.
#Cevher Benek
#Pençe-Kaplan operasyonu
#PKK
#Tehdit
4 years ago