|

Davos’un rövanşı

ABD’de görülen Reza Zarrab davasında Yargıç Richard Berman, Yahudiler tarafından beslenen FDD’nin iki yöneticisinin bilirkişi olarak atamasına savunma avukatları itiraz etti.

Yeni Şafak ve
08:00 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 08:13 - 28/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Zarrab Davası, Davos’taki “One minute” çıkışının bir rövanşını almak olarak yorumlanıyor.
Zarrab Davası, Davos’taki “One minute” çıkışının bir rövanşını almak olarak yorumlanıyor.

Bu itirazlara rağmen yargıç, kararından vazgeçmedi. Bu karar mahkemenin olaya bakışını gözler önüne serdi. Bu gelişme söz konusu kişilerin Türkiye karşıtı söylem ve çalışmaları dikkate alındığında ‘2009 Ocak ayında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyerek toplantıyı terk ettiği Davos’taki “One minute” çıkışının bir rövanşını almak olarak yorumlanıyor.

İRAN’A YAPTIRIMLARDA ETKİLİ OLDULAR

Mahkemenin Schanzer ve Dubowitz’in bilirkişiliğinde ısrar etmesi “Davos’un rövanşı alınmak isteniyor” iddialarını kuvvetlendirdi. Dubowitz ve Schanzer’in yönetiminde olduğu FDD’ye Yahudi kökenli kişi ve sermayeli kurumlardan büyük paralar bağışlandığı dikkat çekiliyor. ‘Pro İsrail’ anlayışında olan Duboviz’in eski Başkan Barack Obama döneminde İran’la imzalanan nükleer anlaşmasına karşı da kulis yaptığı bilgisi ortaya çıktı. Dubowitz’in İran’a yaptırımların devamı konusunda ABD Kongresini 17 kez bilgilendirdiği öğrenildi.

  • İsrail lobisi para aktardı
  • Mahkemenin bilirkişi olarak atadığı Mark Dubowitz ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer’in yönetiminde olduğu derneğin destekçilerinin birçoğu Yahudi kökenli. İşte o isimlerden bazıları: Bernard Marcus: Rusya Yahudi kökenli. Samuel Edgar Bronfman: Dünya Yahudi Kongresinin başkanlığını yaptı. Sheldon Adelson: İsrail’de gazeteleri var. Trump’a destek veren Sheldon, ABD konsolosluğunun Kudüs’e taşınması için koalisyonun başıydı. 25 milyon dolar yardım etti. Paul Singer: Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu’nun direktörü. Trump’a 1 milyon yardım yaptı, ‘The İsrail Project’in en büyük para destekçisi. Leonard Abraham: Yahudi aile , Abrahamların adıyla onurlandırıldı, Newton D. ve Rochelle F. Becker Foundation: Yahudi toplumuyla medyada çıkan konularda mukavemet hususunda JİNSA, MEMRİ, ZOA gibi grupları destekledi.

Yargıç Berman: Tek sanık Atilla

New York’ta hazırlıkları devam eden Zarrab davası kapsamında yargılanacak tek sanığın Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla olacağı açıklandı. New York’ta tutuklu bulunan iş adamı Reza Zarrab ve Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın yargılandığı davanın hazırlık sürecinde dün jüri seçimlerine başlanırken Atilla ve avukatları mahkemede hazır bulundu. Jüri seçimine başlanmadan önce Yargıç Richard Berman davada yargılanacak tek sanığın Atilla olacağını duyurdu. Zarrab, daha öncekiler gibi dün de hakim karşısına çıkmadı. ABD basınında Zarrab’ın savcılıkla işbirliği yapacağı yönünde haberler yer almıştı. Berman, jüri seçiminin hemen ardından başlayacak duruşmanın 3 ila 4 hafta süreceğini söyledi. Yargıç Berman, seçilecek üyelerinin medyada davaya ilişkin haberleri hiçbir şekilde takip etmemeleri gerektiğine vurgu yaptı.


#Reza Zarrab
#ABD
#Dava
#Davos
6 yıl önce