|

Davutoğlu, Çavuşoğlu ile görüştü

Aa
00:00 - 29/01/2010 Cuma
Güncelleme: 21:53 - 29/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Davutoğlu, Çavuşoğlu ile görüştü
Davutoğlu, Çavuşoğlu ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Londra'da Afganistan ile ilgili düzenlenen uluslararası konferansa katılan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye dönüşlerinde Strasbourg'a uğrayarak, Çavuşoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Davutoğlu AKPM şeref defterini imzaladı.

Çavuşoğlu'na görevinde başarılar dileyen Davutoğlu, ilk defa bir Türk parlamenterin bu göreve seçilmesinin önemine değindi.

İspanyol parlamenter Lluis Maria de Puig'in yerine AKPM Başkanlığına seçilen AK parti Antalya milletvekili Çavuşoğlu, Türkiye'nin, 1949 yılından bu yana kurucu üyesi olduğu AKPM'de ilk defa başkanlık koltuğuna oturan Türk parlamenter unvanını taşıyor.

Geçen yıl Yavuz Mildon'un, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Meclisi'ne başkan seçilmesinin ardından, insan hakları ve demokrasi konusunda önemli çalışmalara imza atan Avrupa Konseyi'nin önemli organının başına iki yıl süre için bir Türk parlamenter gelecek.

Çavuşoğlu, iki dönemdir AKPM'de üyesi ve çeşitli komisyonlardaki etkin çalışmaları ile tanınıyor.

Çavuşoğlu'nun AKPM başkanlığına seçilmesinin ardından 2010 kasım ayında Türkiye, Avrupa Konseyi'nin karar organı bakanlar konseyinin dönem başkanlığını altı ay süreyle devralacak.


14 yıl önce