|

DEAŞ’tan beter!

Suud Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın direktifiyle Riyad'dan İstanbul'a gelen suikast ekibinin Cemal Kaşıkçı'yı öldürme biçimine ilişkin elde edilen yeni bulgular tüyleri diken diken ediyor.

Haber Merkezi
04:00 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:10 - 20/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Muhammed bin Selman
Muhammed bin Selman

Ünlü gazeteciyi Suudi timin katletme yöntemi, vahşette terör örgütü DEAŞ'ı bile geçecek cinsten. Katar merkezli el-Cezire'ye konuşan Türk güvenlik birimleri, ses kayıtlarına dayanarak verdiği bilgide, Kaşıkçı'nın konsolosluğa girer girmez birkaç kişinin saldırısına uğradığını, burada kısa bir boğuşma sonrası öldürüldüğünü, ardından üst kattaki Başkonsolos Muhammed Uteybi'nin odasına taşındığını kaydetti. Kaynaklara göre Kaşıkçı'nın bedeni, burada bekleyen Suud adli tıp uzmanı Muhammed el-Tubaigy tarafından testereyle parçalara ayrıldı.


Haberde şöyle denildi: "Adli tıp uzmanı cerrah, Kaşıkçı'nın cesedini 15 dakikada parçaladı. O Kaşıkçı'nın cesedini parçalarken yardımcıları da kesilen parçaları paketliyordu. Başkonsolosluk binasına giren Türk yetkililerine girmeden önce cinayet anına ilişkin ses kaydı dinletildi. Türk ekipleri arama ve araştırmalarını buna göre yaptılar."


Mekke emirini Türkiye’ye yolladı

Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in, Mekke emiri Halid el-Faysal'ı Türkiye'ye gönderdiği ortaya çıktı. Türk polisi, cinayet mahalli başkonsoloslukta arama yapmak isteyince iki ülke arasında yükselen tansiyonu düşürmek için devreye giren Selman bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi için en güvendiği bürokratı olarak bilinen Halid el-Faysal'ı Türkiye'ye gönderdi. İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan kaynaklara göre 11 Ekim'de İstanbul'a gelen Faysal, Abdülaziz'in mesajlarını Erdoğan'a iletti. Habere göre Faysal, Erdoğan'ın da bizzat tanıdığı ve güvendiği bir isim.


Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın parmağı bulunduğu cinayet sonrası olaya müdahil olan ve ülkesinde iç soruşturma başlatan Kral Selman'ın, oğlu yüzünden Ankara ile ilişkilerin gerilmesinden bir hayli rahatsız olduğu belirtiliyor.

#Cemal Kaşıkçı
#Prens Selman
#Cinayet
#Halid el-Faysal
6 yıl önce