|

Demirtaş: PKK'ya silah bıraktıramayız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz HDP olarak PKK'ya silah bıraktıramayız, yani çağrı yapsak dahi PKK bunu anlamlı bulabilir, değerli bulabilir fakat kesinlikle bunu bir talimat olarak algılamaz. Çünkü PKK ile aramızda alt üst ilişkisi yok, hiyerarşi yok, bir organik ilişki yok" diye konuştu.

Yeni Şafak
13:06 - 13/07/2015 Monday
Güncelleme: 13:45 - 13/07/2015 Monday
DHA

Diyarbakır'da yerel olarak yayımlanan Özgür Haber gazetesine konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci, İmralı'da Öcalan ile yapılmasına izin verilmeyen görüşme ile ilgili açıklamalarda bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, çözüm sürecinin, yaklaşık 3 aydır hükümet tarafından değil, Cumhurbaşkanı tarafından dondurulduğunu iddia eetti.



Demirtaş, sürecin yeniden canlanması için önce kamuoyu desteğinin çok önemli olduğunu, halk barış istiyorsa hükümetler ve siyasetçilerin bundan kaçamayacağını ifade etti.



"BİZ HDP OLARAK PKK'YA SİLAH BIRAKTIRAMAYIZ"


Çözüm sürecinin Abdullah Öcalan'ın hükümete yazdığı bir mektupla başladığını söyleyen Demirtaş açıklamasında "Biz HDP olarak PKK silah bıraktıramayız yani çağrı yapsak dahi PKK bunu anlamlı bulabilir, değerli bulabilir fakat kesinlikle bunu bir talimat olarak algılamaz. Çünkü PKK ile aramızda alt üst ilişkisi yok, hiyerarşi yok, bir organik ilişki yok" ifadelerini kullandı.





#Selahattin Demirtaş
#Demirtaş
#PKK
#silahsızlanma
#silah bırakma
9 years ago