|

Demirtaş'a 'özerklik' soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında, "özerklik" konusundaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Yeni Şafak
16:19 - 28/12/2015 Monday
Güncelleme: 17:41 - 28/12/2015 Monday
AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Demirtaş'ın "özerklik" konusundaki açıklamaları ile "Kobani bahanesiyle isyan çağrısında bulunduğuna" yönelik yazılı basında çıkan haberleri ihbar kabul etti.



Resen soruşturma başlatan büronun, soruşturma evrakını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Bürosuna göndereceği öğrenildi.



Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar"a ilişkin maddeleri ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçları kapsamında başlatıldığı kaydedildi.



DTK'nın dün yayınlanan 14 maddelik bildirgesinde, ülke genelinde kültürel, ekonomik, coğrafi yakınlıkları dikkate alınarak bir veya birkaç komşu şehri kapsayacak biçimde demokratik özerk bölgelerin oluşturulması çağrısı yapılmıştı. Beyaz Türklerin 'kahramanı' Demirtaş ise "Gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak" açıklaması yapmıştı.






#Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı
#HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş
#Türk Ceza Kanunu
#Selahattin Demirtaş
#özerklik
8 years ago