DHL Express Türkiye 220 ülkeden daha hızlı

Yener Karadeniz
00:0017/12/2010, Cuma
G: 16/12/2010, Perşembe
Yeni Şafak
DHL Express Türkiye 220 ülkeden daha hızlı
DHL Express Türkiye 220 ülkeden daha hızlı

Dünya genelinde 220 ülke arasında en hızlı gönderi teslimatı yapan DHL Türkiye, gönderi oranlarını ihracatta yüzde 12, ithalatta ise yüzde 34,5 oranında arttırdı

Dünyada 220 ülkede faaliyet gösteren DHL Worldwide Express'in Türkiye ofisi, bu yıl gönderi oranlarını geçen yıla göre artırdı. İhracat gönderi oranlarını yüzde 12 artıran şirket, ithalat oranlarını ise yüzde yüzde 34,5 artırdı. DHL Express Türkiye'nin 2010 sonuçlarını açıklayan Genel Müdür Michel Akavi, ihracat gönderisinde ilk sırada yer alan Almanya'ya ihracatın bu yıl yüzde 8 arttığını belirterek, ABD'ye yapılan ihracatın ise yüzde 26 artış gösterdiğini kaydetti. Akavi, ABD'nin ardından Fransa, İtalya ve Hollanda'nın geldiğini söyledi. Çin'in ise en fazla mal aldığımız ülke olduğunu söyleyen Akavi, ikinci sırada ABD'nin geldiğini söyleyerek Hndsta'nın ise ilk ona girdiğini kaydetti.

TEKSTİL ÜRÜNLERİ ÖN PLANDA

İhracat gönderilerinde en fazla tekstil ürünlerinin ön planda olduğu bilgisini veren Akavi, bu yıl bu ürünlerdeki artış oranın yüzde 6 olduğunu söyledi. İnşaat malzemeleri ihracatının ikinci sırada olduğunu söyleyen Akavi, bu artışın sebebinin ise Afganistan'daki yeniden yapılanma olduğunu söyledi. Akavi, ihracat kalemlerinde üçüncü sırada teknoloji ürünlerinin geldiğini belirtti. 2010'un son aylarında numune teslimatının arttığını söyleyen Akavi, bunun 2011'de çok daha büyük bir artışın işareti olduğunu belirtti.


Yüzde 50'den fazla pazar payı

Türkiye'de 1981'de hizmete başlayan DHL Express, yüzde 50'nin üzerinde pazar payı ile sektör lideri durumunda. Dünyanın en büyük taşımacılık ve lojistik şirketi olan DHL, 100'ün üzerinde çalışanı ile 220 ülkede faaliyet gösteriyor.