|

Dilekçe hazır

MHP'de Sinan Oğan tüzük kongresi için delegeden imza toplamaya başladı. Akşener ve Aydın ise makul bir süre daha bekleyecek. Üç adayın üzerinde uzlaştığı ortak dilekçe ise ortaya çıktı.

Yeni Şafak
20:48 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:51 - 30/11/2015 Pazartesi
Diğer

Sinan Oğan ve Koray Aydın'dan sonra MHP'de Meral Akşener'in de "tüzük kongresi toplansın" çağrısı yapmasıyla birlikte üç iddialı aday ortaya çıkmış oldu. Bu isimler genel başkanlık için yarışacak ancak öncesinde olağanüstü kurultayda seçime izin vermeyen parti tüzüğünün değişmesi için bir kurultay toplanması gerekiyor. Adayların ilk işi bu kurultayın toplanması için birlikte hareket ederek delegeden imza toplamak olacak.





"Yirmide birinin oyuyla..."

Delegelerin imzalayıp noter onayıyla MHP Genel Merkezi'ne göndereceği metin üzerinde adaylar arasında anlaşma sağlandı. Tek bir imzanın bile boşa gitmemesi için tek bir metin belirlendi. Al Jazeera'nin ulaştığı belgede tüzük değişikliği talebinin delegenin yirmide birinin oyuyla gündeme alınması talebi yer alıyor.



"Siyasi Partiler Yasası ve Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün ilgili hükümleri doğrultusunda, Milliyetçi Hareket Partisi parti tüzüğünün 63. Maddesi dördüncü fıkrasının "Bu toplantılarda Büyük Kongre delegelerinin en az yirmide birinin teklifi ile gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir. Olağanüstü toplantılarda Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu seçimleri yapılabilir." şeklindeki değişiklik teklifimizi müzakere etmek ve karara bağlamak üzere aşağıdaki gündem ile Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Kongresi'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasını arz ve talep ederim."


Oğan imza toplamaya başladı

Üç aday arasında ilk açıklama yapan isim olan Sinan Oğan, bu dilekçe ile imza toplama çalışmalarına başladı. Diğer adayların ise ne zaman delegenin kapısını çalacağı tam olarak belirlenmedi. Her iki isme yakın kaynaklar Genel Merkez'e yapılan çağrıdan sonra "makul bir süre bekleme" kararı alındığını belirtti.




#mhp
#sinan oğan
#bahçeli
8 yıl önce