Dört personelin ilişiği kesildi: Alay ve tabur komutanı ihraç edildi

Canberk Doğan
04:00, 21/11/2025, Cuma
Yeni Şafak
Dört personelin ilişiği kesildi: Alay ve tabur komutanı ihraç edildi
Zeki Aktürk

Milli Savunma Bakanlığı, Hatay'da 2 Mehmetçik'in aşırı sıvı kaybından şehit olduğu olaya ilişkin soruşturmanın tamamlandığını duyurdu. Bakanlık, olayda kastı, kusuru veya ihmali olan alay ve tabur komutanı dahil 4 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

İskenderun'da iki askerin şehit olduğu olayla ilgili 4 personelin TSK ile ilişiği kesildi. Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, son 1 haftada yapılan faaliyetlere ilişkin Milli Savunma Bakanlığı Görsel Yapım ve Foto Film Merkezi Komutanlığı'nda basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tuğamiral Aktürk, bu süreçte 7 PKK’lı teröristin daha teslim olduğunu, Münbiç'te imha edilen 3 kilometre tünel ile birlikte, Suriye harekat alanlarında imha edilen tünel uzunluğunun 723 kilometreye ulaştığını bildirdi. Tuğamiral Aktürk, hafta boyunca yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 1’i terör örgütü mensubu olmak üzere 249 kişinin yakalandığını, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 8 bin 794'e ulaştığını kaydetti.

SORUMLU PERSONELE CEZA KESİLDİ

Haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı. İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda 25 Temmuz'da iki askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru üzerine şu bilgiler paylaşıldı: “İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda iki Mehmetçiğimizin şehit olduğu olay ile ilgili süreç büyük bir hassasiyetle yürütülmüş, idari tahkikat ve Adli Tıp raporları tamamlanmıştır. Bu kapsamda, olayda kastı, kusuru veya ihmali olan ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen, alay ve tabur komutanı dahil 4 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilmiş, 8 personele ise olaydaki kusur derecelerine göre çeşitli disiplin cezaları verilmiştir. Ayrıca adli süreç İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.”

KARA KUTUYU TUSAŞ İNCELİYOR

Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağının kara kutusu olarak tabir edilen FDR (Flight Data Recorder) ve CVDR (Cockpit Voice Data Recorder) cihazlarının Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde incelendiği, kaza kırım ekibinin olay yerindeki çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Düşen uçağa ait enkaz parçalarının Kayseri'de bulunan 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nde detaylı olarak inceleneceği aktarılarak, inceleme sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

SİLAH BIRAKMA SÜRECİ TAKİPTE

Terör örgütü PKK'nın Zap'tan çekilme açıklamasına ilişkin ise "Bölücü terör örgütü PKK'nın silah bırakma ve fesih süreci, devletimizin ilgili kurumları tarafından büyük bir dikkatle yönetilmekte ve takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.


MSB'den Gürcistan'da düşen C-130 uçağıyla ilgili açıklama: Kara kutu ve enkaz parçaları inceleniyor
Gündem
MSB'den Gürcistan'da düşen C-130 uçağıyla ilgili açıklama: Kara kutu ve enkaz parçaları inceleniyor
MSB: Van hudut hattında 68 kilo uyuşturucu ele geçirdi
Gündem
MSB: Van hudut hattında 68 kilo uyuşturucu ele geçirdi
MSB duyurdu: Van hudut hattında 68 kilo 852 gram uyuşturucu madde ele geçirildi
Gündem
MSB duyurdu: Van hudut hattında 68 kilo 852 gram uyuşturucu madde ele geçirildi
Bedelli askerlik ücreti ne kadar? 2026 yılı için yeni rakam belli oldu
Özgün
Bedelli askerlik ücreti ne kadar? 2026 yılı için yeni rakam belli oldu

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026