|

Dudayeva: Eşimin ölümü hâlâ gözlerimin önünde

Cahar Dudayev'in eşi Alla Dudayeva, eşine ithaf ettiği son kitabının imza gününde okuyucularıyla buluştu. Dudayeva, eşinin öldüğü bombalama olayının aklından hiç çıkmadığını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/06/2003 Perşembe
Güncelleme: 18:54 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Çeçenlerin milli kahramanı ve bağımsız Çe- çenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Cahar Dudayev'in eşi Alla Dudayeva, Grozni yakınlarında eşinin ölümüyle sonuçlanan füze saldırısının etkisinden hâlâ kurtulamadığını söyledi.

Alla Dudayeva, son yazdığı "Milyon Birinci" isimli kitabının imza gününde Feshane'de okuyucularıyla buluştu. Kafkas Vakfı'nın, Kafkasya'dan gelen öğrencilerin eğitimlerine katkı amacıyla düzenlediği kermese onur konuğu olan Alla Dudayeva, Cahar Dudayev'in hayatını anlattığı kitabını, eşine, Çeçenistan için hayatını veren insanlara ve toprağa adadığını söyledi.

Rus generallerin, Cahar Dudayev'e "Kaç generaliniz var ki bağımsızlığınızı ilan ediyorsunuz?" sorusuna Dudayev'in, "Her Çeçen bir generaldir, ben sadece milyonda birisiyim" cevabından yola çıkarak kitabına "Milyon Birinci" adını verdiğini belirten yazar Alla Dudayeva, eşinin ölüm ânının hâlâ gözlerinin önünde olduğunu kaydetti.

Kitaptan sonra tehditler arttı

Kitabının Rusça yayınlanmasından rahatsız olanlardan sürekli ölüm tehditleri aldığını, bunların içinde Rus hükümet yetkililerinin de olduğunu düşündüğünü belirten Alla Dudayeva, şunları söyledi: "Çeçen direnişinin haklılığını ve Cahar Dudayev'in nasıl bir komutan olduğunu tüm dünya gibi Rusların da bilmesi gerekir. Bu amaçla, kitabımı Rusça olarak da yayınladım. Ancak, Rusya'dan çok sayıda tehdit mektupları ve telefonlar almaya başladım. Ama hiçbir tehdidin bizi yıldırmayacağını olar da biliyor".

  • MURAT PALAVAR HACI ALICI


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce